Arizona kontra bitcoin – második menet

spot_img

Wendy Rogers, Arizona republikánus szenátora, a tavalyi év elejéhez hasonlóan ismét bitcoinnal kapcsolatos törvényjavaslatokat nyújtott be. A javaslatok célja, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszközzé váljon az államban, valamint lehetővé tenné az állami szervek számára, hogy elfogadják a bitcoinnal történő tranzakciókat.

Részlet a állami szervek számára történő bitcoin elfogadásról szóló tervezetből.

Részlet a bitcoin törvényes fizetőeszközzé nyilvánításának tervezetéből

Ez lesz a második alkalom egy éven belül, hogy Rogers szenátor törvényjavaslatot terjeszt elő, a bitcoin törvényes fizetőeszközzé tétele ügyében. Majdnem ugyanezt a törvényjavaslatot nyújtotta be még 2022 januárjában, amely a második olvasatában már nem talált megértő fülekre.

A javasolt jogszabály értelmében adósságok, adók és egyéb pénzügyi kötelezettségek kifizetésére is lehetne használni a BTC-t. Ez azt jelentené, hogy minden olyan tranzakciót, amelyet jelenleg amerikai dollárban bonyolítanak le, bitcoinnal is el lehetne végezni. A törvényes fizetőeszközről szóló törvényjavaslat kifejezetten csak a bitcoint említi, az elfogadásról szóló törvényjavaslat viszont ennél szélesebb körű, az ethereumot és a litecoint is tárgyalja.

Részlet a állami szervek számára történő bitcoin elfogadásról szóló tervezetből.

Részlet a állami szervek számára történő bitcoin elfogadásról szóló tervezetből

A benyújtott javaslatoknak nagy esélyük lehet arra, hogy elfogadják, mivel egy év elteltével nőtt a világon a bitcoin elfogadása, csakúgy mint az USA-ban. A közelmúltban hozott intézkedések, amelyeket Texas, New Hampshire, Missouri és Mississippi államokban hoztak, mind azt jelzik, hogy az amerikai államokban egyre nagyobb az érdeklődés a bitcoin és annak előnyei iránt. Ahogy a bitcoin elfogadottsága erősödik, az ilyen törvényjavaslatok elfogadásának a valószínűsége is csak növekedni fog. 

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A törvény erejénél fogva

/bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img