Kriptobányász hírek

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

A bitcoinbányászok nehéz időszakot éltek meg 2022-ben és 2023-ban sem számíthatnak jobbra, hacsak a globális gazdasági körülmények nem kezdenek el javulni. A bányászipar 2022 első hónapjaiban erősen indult, és úgy tűnt, hogy elegendő tőkével indulnak neki az évnek.

Újabb bányászokat szerelnek be a TeraWulf telephelyén…

A bányászok az elmúlt évben rengeteg pénzt költöttek a saját részre történő vállalati hashráta növelésére. Sok esetben ezek a befektetések nem térültek még meg, mivel a bányászcégek a növekedés finanszírozására hatalmas adósságokat halmoztak fel. Az ebből eredő kockázatokat viszont nem fedezték kellőképpen a bitcoin árfolyamának csökkenésével szemben. 

A bányászoknak 2023-ban nemcsak a legjobb energiaárakért kell majd harcolniuk, hanem kreatívan kell gondolkodniuk azon is, hogyan csökkenthetik költségeiket, illetve hogyan generálhatnak bevételt az energiafogyasztás és ellátás között evezve.

A CleanSpark norcross-i  telephelyén megújuló energiaforrással, merülőhűtéses technológiával bányásznak bitcoint…

Már az előző évben is törekedtek a bányászok arra, hogy hatékonyabbá váljanak. Újabb bányásztechnológiákkal kísérleteztek és igyekeztek még hatékonyabb bányászgépekre cserélni a régebbi farmokat. Egyre fontosabb lett a megújuló energiával üzemeletett telephelyek kialakítása, ami által csökkenteni tudták energiaköltségeiket, karbonlábnyomukat és zöldebbé tenni a bitcoinbányászatot. Bányásztechnológiai forradalomnak lehetünk a tanúi.

Legújabb zéró szén-dioxid-kibocsátású folyadékhűtéses BTC miner a WhatsMiner-től működés közben az USA-ban…

A korábbi medvepiacok megbízható mutatói, a bitcoinbányászok tevékenységét reprezentáló indikátorok arra hívhatják fel a figyelmünket, hogy a mélypont közel lehet, esetleg már megvolt. A december közepén kezdődött masszív bányász eladási hullám egyelőre véget érhetett. 

Kína 2021 májusában betiltotta a bitcoin bányászatot, és úgy általában minden kriptóval kapcsolatos tevékenységet. Az erről szóló hírek megjelenése jelentős visszaesést idézett elő a piacokon és megakasztotta a növekedést. Pár hónappal később egy igencsak vad pletyka látott napvilágot arról, hogy egyetlen ember tetteinek volt köszönhető ez a drasztikus fellépés.

December havi bitcoinbányász teljesítmények

A Pennsylvaniában működő 2,5 gigawattos Susquehanna nukleáris erőmű bitcoin bányászattal egyensúlyozza az energia kínálatot és keresletet, mindehhez a TeraWulf nyújt segítséget…

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1617232412408250368

Kanadában a bitcoinbányászoknak 2021 egy sikeres év volt, pláne Kína bányászati tilalma után. A tilalom után, néhány hónapos globális bányász migráció zajlott le a világon, aminek következtében a bitcoin hálózat hashrátája óriásit esett. Migráció során, fekvéséből és természeti erőforrásai révén Kanada potenciális célpontja lett a költözködő bányászoknak. 

Bemutatta az Upstream legújabb bányász konténerjét, amely segítségével fáklyázott földgáz felhasználásával bányásznak bitcoint. Hagyományos esetben a fáklyázott gáz a légkörbe kerülne, növelve ezzel az  üvegházhatás mértékét…

A bírósági beadvány szerint, a BlackRock és az Apollo Capital Management, abba a hagyományos pénzügyi intézmények hitelezői csoportjába tartozik, amely 500 millió dollárnyi kölcsönt nyújtott nemrég a csődeljárás alatt álló Core Scientific-nek (CORZ).

Bitcoinbányászrészvény-jelentések január hónapban:

Bitcoinbányászindex-jelentés január hónapban:

Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img