Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hét, újabb bitcoinbányászrészvény-jelentés. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt napok történései alapján.

Tovább roboknak a bányászrészvények. Ahogy a múlt héten is alakult, továbbra sem ritka a napi 20-30%-os emelkedés egyes cég papírjainál. A bányászcégek papírjainak árfolyama továbbra is emelkedő trendben van az előző hetekben kialakított ideiglenes aljról. Messzemenő következtetéseket szintén ne vonjunk még le, várjuk meg visszaigazolja-e ezt az emelkedést a piac, tartós marad-e. A bányászcégek papírjai egyre jobban közelednek a grafikonon sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez (-54,94%, a múlt héthez képest bő 8%-ot erősödött).

A bányászcégek papírjainak teljesítménye BTC ellenében

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től 

A Canaan, a bányászberendezéseket gyártó cég, még mindig vezeti a mezőnyt (-39,81%), ahogy az elmúlt hetekben is tette. A második helyen még mindig a BTCS áll (-49,68%) a bitcoin előtt, viszont a BTC mögé a DMG Blockchain jött fel néhány százalékkal lemaradva (-61,08%). Az élboly mögött kisebb lemaradás tapasztalható. Az élboly mögötti csapatot, a december havi bitcoinbányász teljesítményeket bemutató cikkünkben is előkelő helyen szereplő CleanSpark és a RIOT vezeti. Ha nem történik érdemi negatív hatás a piacon, számítani lehet rá, hogy felérnek a dobogós csapathoz.

Múlt héten csütörtökön kivétel nélkül erősödtek a bányászrészvények. A nap nyertese a Greenidge Generation volt (+61,60%), a Bitfarms (+44,3%) és a Hive Blockchain  (+37,70%) mellett.

Az elmúlt hét utolsó kereskedési napján pénteken, szintén emelkedni tudtak a bányászrészvények. A hetet a Bit Mining zárta a legjobban +42,10%-al, a Northern Data (+27,00%) és az Argo Blockchain (+18,60%) előtt.

Az újabb kereskedési hetet ismét erősödéssel kezdték a bányászok. Vezető részvények közé tartozott a Hut 8, a Bit Digital, a Digihost és a Bit Mining. A tegnapi, keddi kereskedési napon a Bit Mining részvényeivel óriási, eddig soha nem tapasztalt 27,12 millió dolláros volumennel kereskedtek és a nap abszolút győztese lett +42,02%-al.

Az átlagon felüli teljesítményhez hozzájárultak a pozitív hírek is, miszerint a cég, a bitcoin bányászaton kívül hozzáfogott az LTC és a Dogecoin bányászatához, ugyanis a Litecoin hálózatában potenciális lehetőséget lát. Ehhez kapcsolódóan, pedig bejelentette a saját fejlesztésű LD3 névre keresztelt új litecoin és dogecoin bányászgépet. A hardvergyártó Bee Computing tavalyi felvásárlása óta ez a második ASIC bányászgép, amelyet a cég kifejlesztett, elsősorban saját magának, másodsorban pedig értékesítésre. A Bit Mining egyébként a múlt hónapban lett a BTC.com bányászpool tulajdonosa is. Tőzsdenyitás előtt, jelenleg a cég papírja 4,10 dolláron áll.

Fellélegezhet a tavaly csődközeli állapotba került Core Scientific is. A hírek szerint lekapcsolhatja a hálózatról, a hónapok óta csak veszteséget termelő Celsius Mining gépeit. Ennek eredményeképpen, a csődbe ment Celsius bitcoinbányászati üzletága 1,3 millió dollár értékben értékesíteni tudta a lekapcsolt gépparkot a californiai székhelyű Touzi Capital befektetési cégnek. A vállalat lakóházakba, magas rangú lakóingatlanokba és bitcoinbányászatba fektet. A hírekre a CORZ papírjai több mint 20%-ot erősödtek, de még így is 10 dollár cent körül kereskednek vele. 

Kriptobányász ​​cégek 2023. január 18-án szerdán, tőzsdenyitás előtt:

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img