Abbahagyja működését Japánban a Coinbase

spot_img

Másfél évvel ezelőtt, 2021 augusztusában szerzett működési engedélyt Japánban a Coinbase. Anno, Japán legnagyobb pénzintézetével kötött megállapodás segítette az amerikai kriptotőzsdét, hogy piacra léphessen a szigetországban. A szerda délelőtti hírek viszont már arról szóltak, hogy a Coinbase leállítja működését Japánban “kedvezőtlen piaci körülményekre” hivatkozva.

A japán ügyfeleknek február 16-ig kell kiutalniuk fiat- és kriptoállományukat a tőzsdéről, a fiat beutalásokat, pedig január 20-án állítják le – áll a Coinbase bejegyzésében. Az elmúlt negyedéves jelentésében a kriptotőzsde óriási veszteségről számolt be, aminek következtében a szerkezetátalakítás részeként, alkalmazottainak mintegy 20%-át, 950 embert bocsátott el.

Ezzel szemben a Binance, 2022 november végén a Sakura Exchange BitCoin (SEBC) felvásárlásával lépett be a japán kriptopiacra. A legnagyobb kriptotőzsde még 2018-ban hagyta el az ázsiai országot, miután a japán pénzügyi hatóság elrendelte, hogy hagyja abba szigetországbeli tevékenységét, mivel engedély nélkül teszi azt. 

Az elmúlt évben, amíg a nemzetközi sajtó az Alameda körül kialakult helyzettől volt hangos, addig a japán óriás befektetési bank, a Nomura leányvállalata, a Laser Digital, egy kripto kereskedési platform elindításának az alapjait rakta le, amit idén kívánnak elindítani. Sőt, a szigetország legnagyobb áramszolgáltatója hivatalosan is elkezdett bitcoint bányászni megújuló energia segítségével, egyelőre kísérleti jelleggel.

Egyébként az elmúlt napokban kivételesen nem az amerikai, hanem a japán jegybank szerda reggeli döntését várta a piac. A bejelentés értelmében a központi bank nem változtat eddigi politikáján, marad továbbra is az alacsony kamatkörnyezet.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Konicsivá: a Coinbase rárúgta az ajtót Japánra

/coindesk, u.today/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img