Még mindig veszteséges a legnagyobb váltó a medvepiac miatt – megjött a Coinbase Q3 jelentés

spot_img

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptopénzváltója, a Coinbase a héten tette közzé harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, és a számok elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

A vállalat bevételei több, mint 50%-kal estek vissza az egy évvel korábbihoz képest, ami nagyrészt a medvepiacnak és az ezzel együtt visszaeső volumeneknek tudható be. Ez 545 millió dolláros veszteséget jelentett, szemben a 2021 harmadik negyedévi 406 millió dolláros nyereséggel.

A részvényeseknek írt jelentésben a vállalat így fogalmazott:

“A tranzakciós jutalékokból származó bevételek alakulását jelentősen befolyásolta a tágabb makrogazdasági és kriptopiaci visszaesés, valamint a kereskedési volumen külföldre történő áthelyeződése.”

A Coinbase szerint a makrogazdasági körülmények miatt csökkent a kereskedési volumen, mivel a lakossági befektetők átálltak a hosszú távú tartásra, a holdingra. Emellett szerintük a szabályozási aggályok és a bizonytalanság miatt a kereskedési volumen eltolódott az Egyesült Államokból más országok felé.

A Coinbase a teljes profit nagyjából 90%-át az iparági átlagnál magasabb tranzakciós díjakból termeli, ez a modell pedig egy medvepiacon koránt sem kifizetődő.

A vállalat arról számolt be, hogy a harmadik negyedévben a tranzakciós bevétel 366 millió dollár volt, ami 44%-os csökkenést jelent a második negyedévhez képest. Az előfizetési és szolgáltatási bevételek azonban 43%-kal emelkedtek, összessen 211 millió dollárra. 

A Coinbase pénzügyi kulcsmérőszámai, fentről lefelé: havonta tranzaktáló userek millióban, kereskedési volumen milliárd dollárban, a platformon tárolt eszközök milliárd dollárban, nettó nyereség, nettó bevétel, EBITDA, likvid eszközök.

Összességében a harmadik negyédév nettó bevétele 28%-kal maradt el a 2021-es második negyedévtől.


Mélyebben érdekelnek a hagyományos, a részvény- vagy a techpiacok? Gyere fel a Hagyományos piacok szobába a Discord szerverünkön és beszélgess a közösséggel a piacról


A cég kamatok, adózás és értékcsökkenés előtti mutatója (EBITDA) 116 millió dolláros veszteséget jelzett. Ez messze elmarad a 2021-es év azonos időszakának 618 millió dolláros nyereségétől.

A vállalat felhasználókat is veszített. A Coinbase 8,5 millió havonta tranzaktáló felhasználóról számolt be a harmadik negyedévben, szemben a második negyedévi 9 millióval és az első negyedévi 9,2 millióval.

A kereskedési volumen 27%-kal 159 milliárd dollárra csökkent az előző negyedévi 217 milliárd dollárról. Az Ethereum, amely az utóbbi időben felülmúlta a Bitcoint, az időszak teljes forgalmának 33%-át tette ki, a Bitcoin pedig 31%-át.

a COIN részvények árfolyama az elmúlt egy évben 

Érdekes, hogy a Coinbase a jövő évre is hasonlókat jósol:

“2023-ra konzervatívan készülünk, és azt feltételezzük, hogy a jelenlegi m
akrogazdasági ellenszél továbbra is fennáll majd, sőt, előfordulhat, hogy fokozódni fog.”

A Coinbase részvényei az év eleje óta értékük háromnegyedét veszítették el a mélyülő medvepiac és a kockázati befektetésektől való elfordulás trendje miatt.

A COIN 83%-ot zuhant a tavalyi 343 dolláros történelmi csúcsához képest, ezzel pedig mélyebb visszaesést produkált, mint maga a Bitcoin és a kriptopiacok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img