Nem változtat a japán jegybank, marad az alacsony kamat

spot_img

A japán jegybank a hajnali órákban tette közzé nyilatkozatát, ami szerint nem változtat az eddigi politikáján.

Sok elemző számított az enyhítés bejelentésére, aminek elmaradása kisebb pánikot okozott a forex piacon.

A jen hajnalban több mint 2%-ot eset, a dollár index erősödni kezdett. A bitcoin a cikk írásáig nem reagált komolyabban, a közzététel óta ~150 dollárt vesztett az értékéből.

Habár a dollár megerősödése nehezebbé teheti a részvény- és kriptopiac további emelkedését, a háttérben egy Binance-es bálna továbbra is nagy pénzekkel fogad a bitcoin erősödésére.

Az alábbi képen sárgával a Binance saját stabil coinjával, a BUSD-vel végrehajtott BTC vásárlások, míg zölddel az összes tőzsde (köztük a Binance) USD és USDT piacain végrehajtott vételek láthatók.

Jól kivehető, hogy január eleje óta valaki nagyon tolja a BTC/BUSD pár szekerét, és ehhez a trendhez csak a 19 500 dollárt átlépő pump után kezdett el némiképp felzárkózni a többi fiat és a stabil coin pár. (A január 14-i ugrás a zöld volnalon.)

A trend a napokban sem változott, a hét eleje óta további 80 millió dollárral több vásárlást hajtottak végre a BTC/BUSD páron, mint eladást az összes többi bitcoin piacon. Mivel ennyire koncentráltan zajlik a vásárlás, feltételezhető, hogy egy piaci szereplő, vagy egy szűkebb csoport hajtja végre ezeket a tranzakciókat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img