Úristen, leállt a Bitzlato

spot_img

Tegnap délután váratlan sajtótájékoztatót tartottak az amerikai hatóságok. A DoJ (Igazságügyi Minisztérium), az FBI és más szervek képviselőinek részvételével tartott eseményt 1 órával annak kezdete előtt harangozták be, mint “egy jelentős kriptovalutákkal kapcsolatos nemzetközi fellépés” bejelentését.

https://twitter.com/DylanLeClair_/status/1615750836964950016?s=20

A piac 5%-os eséssel reagált, a közösségi oldalakon pedig mindenki azt kezdte el találgatni, hogy vajon ki ellen indíthatnak hivatalos eljárást?

A legtöbben az elmúlt év milliárd dolláros nagyságrendű veszteségeit okozó, és több millió embert megkárosító ügyeinek (pl.: FTX, Terra Luna, Three Arrows, Genesis, Gemini, stb.) valamelyik szereplőjére gondoltak.

A sajtótájékoztató kezdetén aztán kiderült, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna. A nagy hír az volt, hogy pénzmosás gyanúja miatt elérhetetlenné tették egy hongkongi tőzsde, a Bitzlato oldalát.

Akinek nem csengene ismerősen ez a név, ne lepődjön meg, a kripto iparágon belül ugyanis eddig még senki sem hallott a váltóról.

A Bitzlato 7 évvel ezelőtt indult el, létezésének csúcspontján 6 millió dollárnyi kriptovalutát tároltak rajta, tegnap viszont már csak 11 000 dollárt tartalmaztak a hozzá köthető tárcák.

A vád szerint a tőzsde orosz tulajdonosa – akit tegnap le is tartóztattak Miamiban – 700 millió dollár tisztáramosásában segédkezett, aminek forrása a Hydra nevű dark webes feketepiac lehetett.

Azt senki sem vitatta, hogy ha igazak a vádak, akkor a Bitzlato lekapcsolásával egy jobb hely lett a világ, és egy kicsivel tisztább lett a kripto piac is. Ám a történetet úgy tálalni, mint egy hatalmas akció a kriptókkal szemben, erős túlzásnak tűnik. Az oldalt szó szerint senki sem ismerte, és nem is használta.

Az amerikai hatóságok (DoJ) ismét megvédték az embereket – érkeztek a gúnyos reakciók a témával foglalkozó bejegyzések alá. Az ezzel kapcsolatban születő mémek közül a fentit találtuk a legkifejezőbbnek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img