Titokban a tanúkat is befolyásolná SBF

spot_img

Az ügyészség korlátozni akarja az FTX alapítójának és volt vezérigazgatójának, Sam Bankman-Friednek a titkosított üzenetküldéshez való hozzáférését, és meg akarják tiltani számára a kommunikációt az FTX és az Alameda korábbi alkalmazottaival. A friss bírósági iratok szerint Bankman-Fried és köre megpróbálta befolyásolni a tanúkat.

Az amerikai ügyészek szerint Bankman-Fried eddigi üzenetei arra utalnak, hogy megpróbálta befolyásolni egy tanú vallomását. A tanú állítólag a Signal nevű titkosított üzenetküldő alkalmazáson keresztül kapott utasításokat az Alameda befektetéseinek likvidálására, hogy a pánik közepette az FTX US 45 millió dolláros kiutalási kérelmeit fedezni tudja.

„Szeretném újra felvenni Önnel a kapcsolatot, és megvizsgálni, hogy lehet-e konstruktív a kapcsolatunk, hogy lehetőség szerint erőforrásként használjuk egymást, vagy legalábbis átnézzük a dolgokat egymással” – írta SBF a Tanú 1-nek nevezett tanúnak január 15-én. 

„Ez a fejlemény különösen aggasztó, mivel az alperes tisztában van azzal, hogy Tanú 1 olyan információkkal rendelkezik, amelyek a vádlott terhére lehetnek” – áll a bírósági dokumentumban. “A „konstruktív kapcsolatra” való felhívás szintén arra utal, hogy Tanú 1-nek az alperes érdekéhez kellene igazodnia – írja az ügyészség.

Az ügyészség szerint SBF közvetlenül kapcsolatba lépett az FTX US jelenlegi főtanácsadójával is, aki a tisztviselők szerint a tárgyalás tanúja lehet.

Bankman-Fried más jelenlegi és korábbi FTX-alkalmazottakkal is kapcsolatba lépett e-mailen és a Signalon keresztül.

A kegyvesztett vezérigazgató jelenlegi óvadéka nem korlátozza a folyamatban lévő ügyben a leendő tanúkkal való kapcsolatfelvételt, viszont az ügyészség most az szeretné elérni, hogy Bankman-Friedet beszüntessen minden további kapcsolatfelvéltelt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img