Enyhült a bányászok eladási nyomása

spot_img

A Digital Currency Group (DCG) körül kialakult események tükrében az sem kizárt, hogy a bitcoin árfolyama ismét csökkenni fog. Annak ellenére, hogy a tegnapi kitörés folyamán az árfolyam átlépte a 17000 dolláros szintet és jelenleg is afölött tartózkodik, a Genesis lehetséges csődje, a DCG jelenlegi helyzete és a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) egy részének lehetséges felszámolása ​​jelentős hatással lehet még az árfolyamra, vagy akár már be is van árazva.

Azonban a korábbi medvepiacok megbízható mutatói, a bitcoinbányászok tevékenységét reprezentáló indikátorok arra hívhatják fel a figyelmünket, hogy a mélypont közel lehet, esetleg már megvolt. A december közepén kezdődött masszív bányász eladási hullám egyelőre véget érhetett.

glassnode grafikonja zöldbe fordult

A bitcoinbányászok pozícióváltozása 7 napos mozgóátlag szerint (forrás: glassnode)

A Glassnode adatai szerint, a bányászok erős eladási nyomása, amely az elmúlt 4 hónapban decemberben csúcsosodott ki, egyelőre alábbhagyott. A bitcoinbányászok pozíciójának változása ismét zöld tartományba fordult, ami azt jelenti, hogy a bányászok megint a felhalmozás mellett döntöttek az eladás helyett.

Egy másik mérőszám szerint, amely a mélypontot jelzi, a Puell Multiple. A mutató a bitcoin kínálati oldalát és a bányászokat vizsgálja, valamint a piaci ciklusokat a bányász ​​bevételek szempontjából. Úgy számítják ki, hogy a bitcoin napi kibocsátási értékét (USD-ben) elosztják a napi kibocsátási érték 365 napos mozgóátlagával.

the puell multiple grafikon

(forrás: lookintobitcoin)

Minden ciklusban csökkenő tendenciát mutat a bányász bevétel (piros vonal). Ez a trend mindig megtörik röviddel a BTC medvepiaci mélypontja után (piros kör). A lookintobitcoin grafikonja alapján ismét látható ez a kitörés, ami a közelmúltban történt és arra utalhat, hogy a bitcoin árfolyama elérhette már a mélypontot (zöld függőleges vonal) még 2022-ben az FTX összeomlása során, ami 15500 dollár körül volt.

Természetesen a grafikonok alapján megállapított következtetéseket mindenki a maga vérmérséklete szerint kezelje. Az ábrákról leolvasott eredményeket nagyban befolyásolhatják még a közeljövőben előttünk álló 2023-as gazdasági események, amelyekről itt írtunk.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt 2022-ben a bitcoinbányászokkal – 4.

/bitcoinist, lookintobitcoin, glassnode/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img