Nem szállított az Amazon a Bahamákra, félmillió dollár lett a postaköltség – elképesztő pénzszórás ment az FTX-nél

spot_img

A frissen napvilágot látott bírósági iratokból kiderült, hogy az FTX bahamai leányvállalata elképesztő összegeket költött luxusszállodákra, repülőjegyekre és méregdrága étkezésekre a tőzsde összeomlását megelőző kilenc hónapban.

A Business Insider által megvizsgált csődbírósági dokumentumok szerint az FTX Digital Markets tavaly január és szeptember között 40 millió dollárt költött el, mielőtt novemberben “likviditási problémák” miatt csődöt jelentett.

Luxusszállodákra és más szállásokra több, mint 15 millió dollárt költöttek, ebből 5,8 millió dollárt egy üdülőhelyen, az Albany Hotelben. Ez az a luxus üdülőhely, ahol Sam Bankman-Fried a letartóztatásáig egy 30 millió dolláros penthouse-ban húzta meg magát

Mintegy 3,6 millió dollár ment a Grand Hyattra, egy négycsillagos szállodára, amely márciusban a brit királyi családot is vendégül látta. Bankmanék további 800 ezer dollárt költöttek az ötcsillagos Rosewood üdülőhelyen.

Közel 7 millió dollárt költöttek éttermekre és szórakozásra, ennek körülbelül a felét cateringre. Repülőjegyekre majdnem 4 millió dollár ment el, további fél millió pedig Amazon postaköltségekre és kézbesítésre:

az FTX még egy külön megállapodást is kötött az Amazonnal és egy légi szállítmányozási társasággal, hogy rendeléseiket egy miami raktárból egyenesen a Bahamákra szállítsák, mivel a kereskedelmi óriás alapesetben nem szállít a szigetországba.

Ezen felül a cég a bahamai alkalmazottaknak “teljes körű autó- és benzinköltséget biztosított, valamint korlátlan, teljes költségtérítéssel fedezett utazásokat világszerte, bármelyik irodájukba”.

Decemberben már egy volt FTX-alkalmazott feltárta a sajtó előtt a cég túlzott luxus kiadásait, valamint “szektaszerű” működésüket. A frissen napvilágra került bírósági iratok csak megerősítik az állítottakat.

Bankman-Fried jelenleg házi őrizetben várja a tárgyalását. Egy héttel ezelőtt, New York déli körzetének amerikai kerületi bíróságán nyolc büntetőjogi vádpont kapcsán ártatlannak vallotta magát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img