A stabilcoinokat ne a SEC szabályozza

spot_img

A Circle alapítója és vezérigazgatója, Jeremy Allaire a Bloombergnek adott interjúban kijelentette, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem a megfelelő szabályozói hatóság a stabilcoinok számára. Allaire úgy véli, hogy a stabilcoinok a banki szabályozói hatáskörbe tartoznak, viszont egyetért a SEC azon javaslatával, hogy a virtuális pénznemeket minősített letétkezelői követelményeknek vessék alá.

Jeremy Allaire, a Circle Internet Financial alapítója és vezérigazgatója nemrégiben érdekes gondolatokat osztott meg a Bloomberg hasábjain a SEC és a stabilcoinok kapcsolatáról. A Circle a világ második legnagyobb stabilcoin az USD Coin (USDC) kibocsátója, amelynek forgalomban lévő kínálata meghaladja a 42 milliárd dollárt.

Kapcsolódó cikkünk:

A pár napja készült interjúban Allaire kifejtette, hogy szerinte a SEC nem a megfelelő ügynökség a stabilcoinok szabályozására az Egyesült Államokban. Érvelésének alátámasztásához a vezérigazgató az Egyesült Államok álláspontját idézte, amely szerint a fizetésre használt stabilcoinok fizetési rendszernek tekinthetőek és banki szabályozói tevékenységet kíván. Lényegében jelezte, hogy az olyan banki szabályozó hatóságok, mint az amerikai Federal Reserve Board vagy a Office of Comptroller of the Currency (OCC) megfelelőbbek lehetnek a SEC-nél a stabilcoinok számára.

„Sokféle íz létezik a világon, ahogy mondani szoktuk, ennek megfelelően a stabilcoinok sem egyformák. Politikai szempontból egyértelműen az az egységes nézet világszerte, hogy ez egy fizetési rendszer.”

A SEC-t iparági és már kormányzati szinten is azzal vádolják, hogy a megengedett hatáskörén túl intézkedik, végrehajtás útján szabályoz, hogy kiterjessze felügyeleti kontrollját a kriptoiparra. Ennek ékes példája a legutóbbi Paxos-sal történt fiaskója, miszerint tájékoztatta a céget, hogy végrehajtási intézkedéseket fog kezdeményezni ellene a BUSD miatt.

Ezt is olvasd el: 

A Circle vezérigazgatója azt is tisztázta, hogy bár ő másképp vélekedik a SEC stabilcoin szabályozásáról, de abban egyetért vele, hogy a virtuális valutákat is vegyék fel a minősített letétkezelői követelmények alá tartozó eszközök közé. Allaire úgy véli, hogy ez megfelelő ellenőrzési struktúrákat és csődvédelmet biztosíthat a jövőben és elkerülhetőek lesznek az olyan események, mint amit az FTX bedőlése okozott. 

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Tom Emmer kongresszusi képviselőt aggasztják a Fed CBDC tervei

/ethereumworldnews, bloomberg, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img