Mától a bíróság sem rendelheti el a privát kulcsok átadását Wyoming államban

spot_img

Mark Gordon, az USA Wyoming államának kormányzója aláírta azt a törvényjavaslatot, amely megakadályozza a privát kulcsok nyilvánosságra hozatalának kötelezettségét. Ezzel a jövőben, a privát kulcsok megosztását nem kérheti és nem rendelheti el még a bíróság sem.

“Senki sem kényszeríthető arra, hogy privát kulcsot mutasson be, vagy azt más személy számára ismertessen, bármely polgári, büntetőjogi, közigazgatási, törvényhozási vagy egyéb eljárás során”. – szól a törvény.

A hatálybalépés napjától kezdve a wyomingi bíróságok többé nem kötelezhetik a magánszemélyeket arra, hogy olyan privát kulcsokat osszanak meg, amelyekkel hozzáférnek a digitális vagyonukhoz, digitális identitásukhoz vagy bármely más olyan eszközhöz vagy joghoz, amelyhez az hozzáférést biztosít.

Az egyetlen kivétel ez alól a törvény alól az az eset, amikor a magánszemélyeknek bizonyítaniuk kell egy-egy tranzakció megtörténtét. 

Wyoming állam már régóta pártolója a blokklánc-iparnak, hogy ezzel vonzzon tőkét, befektetést és munkahelyeket az államba. 

Érdekel a privát kulcsok, a tárcák és a blokkláncok működése? Nézd meg a KriptoSuli kezdőknek szóló kiadványát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img