Két bálna kihasználta az emelkedést és eladott 1,4 milliárd DOGE-t

spot_img

A Lookonchain blokklánc elemző adatai szerint az öt legnagyobb DOGE-bálna közül kettő,  több mint 121 millió dollár értékben adott el a coinból a héten lezajlott masszív árfolyamkiugrás közepette.

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa a kutyás mémcoin lelkes támogatójaként ismert: a múltban számos alkalommal egy-egy médiaszereplés vagy tweet révén magasra lökte annak árfolyamát.

Legutóbb a hét elején, váratlanul lecserélte a Twitter kék madaras logóját a Dogecoin kutyás képére.

Megjósolható volt, hogy ezután a DOGE árfolyam az egekbe szökik. Így is történt: a coin ára fél órán belül 25%-kal, a következő napon pedig még 30%-kal emelkedett. Ezzel hónapok óta először ugrotta át 0,1 dolláros árat.

Az eredeti Twitter logó azóta visszatért, a DOGE  árfolyama pedig jelentősen visszaesett. Eközben az öt legnagyobb Dogecoin bálna közül kettő 1,4 millárd DOGE-t adott el az árrobbanás közepette, kb. 121 millió dollár értékben.

Egyből felröppentek a találgatások, hogy Musk két tárcája lehetett-e a Dogecoin bálna vagy sem. Musk a múltban elismerte, hogy birtokol DOGE-t, de soha nem állította nyíltan, hogy eladott volna belőle. Nemrég a Bitcoin maximalista Jimmy Song is azt állította, hogy Musk azért pumpálhatja a DOGE árfolyamát, hogy megszabaduljon a Twitter felvásárlásból eredő adósságaitól.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img