Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

A BTC árfolyama bő egy hónapja szűk sávban mozog 22300 és 23800 dollár között, igaz történtek fals kitörések ebből a csatornából, mind a két irányba. Ezzel egy időben a bányászrészvények emelkedése is megállt, szintén oldalazó mozgást végeznek kisebb-nagyobb kilengésekkel. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-53,15%) a bányászcégek papírjai nagy lemaradásba kerültek. Az már biztosan kijelenthető, hogy a január eleji rallynak köszönhetően fordult a piac, de hogy mennyire lesz tartós ez az emelkedés, az a következő hetekben ki fog derülni.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től

A múlt havi “Bitcoinbányászrészvény-jelentést” itt éred el

A Canaan (-43,09%) és a BTCS (-58,82%) tudja egyedül felvenni a bitcoinnal a versenyt. Minimális előnnyel még mindig a Canaan vezet a bitcoin előtt, valamint a BTCS is tartja magát hétről-hétre a BTC mögött szorosan. A harmadik helyért a DMG Blockchain (-66,25%) és a Cipher Mining között (-67,59%) alakult ki kisebb versengés. Az élboly mögött továbbra is nőtt a lemaradás az elmúlt hetekhez képest, amit a CleanSpark a Digihost és a Riot Platformot hármasa alkot. Az “alsóháztól” kicsivel ugyan, de elszakadva a Marathon, a Bit Digital, a Bitfarms, a HIVE és a Hut 8 található.

Vezető bitcoinbányász papírok a bitcoin mellett (vastag feketével kiemelve) 2022. január 01-től

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) február elején érhetett el egy lokális csúcsot 10 dolláron tetőzve, ugyanakkor egy erős ellenállási zónába is ütközött (szürke doboz), ahonnan jelenleg még mindig lefelé korrigál az árfolyam. Az ETF-ben 2023 januárjától kezdődően volt viszonylag nagyobb forgalom 150000-200000 dollár között, ezt megelőzően néhány ezer, ritkább esetben csak néhány tízezer dollár.  Piacnyitás előtt 7.78 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on.

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 08-tól napjainkig 

Kapcsolódó cikkek:

Az elmúlt héten felemás teljesítményt nyújtottak a bányász papírok, de többnyire esést produkáltak. Csütörtökön fele-fele arányban még emelkedni tudtak a bányászrészvény árfolyamok, viszont pénteken már ismét az esés dominált. Az elmúlt hét vesztesi a Bitfarms (-11,30%) és a Core Scientific (-14,60%) volt.

Az újabb kereskedési hét elejét is vegyesen kezdték a bányászrészvények. Hétfőn és kedden is kisebb árfolyam esések követték egymást. Látható erőt egyik részvény sem tudott felmutatni, viszont a Digihost részvények ára több mint 14%-ot esett a tegnapi, keddi kereskedési napon, ami kimagaslott a mezőnyből. Egy-két szereplőtől eltekintve, a legtöbb bányász néhány százalékos pluszban várja a mai tőzsdei nyitást.

Kriptobányász ​​cégek 2023. március 1-jén szerdán, tőzsde nyitás előtt:

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászindex-jelentés

Január havi bitcoinbányász teljesítmények

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img