Fölűl a gálya, 25 200 dollártól lehetne a bitcoin az úr

spot_img

Gyorsan telik az idő, viszlát február, hello március. Habár a bitcoin árfolyama az év eleje óta ~50%-kal emelkedett, kicsit jobban kitekintve azt láthatjuk, hogy az elmúlt 10 hónapban nem sok minden változott. 2022 június-júliusa óta ugyanabban a régióban mozgunk.

Hasonló a helyzet a kripto számára meghatározó amerikai piacon is, ami szintén oldalazással töltötte az elmúlt háromnegyed évet.

Ami talán némi segítséget nyújthat az előttünk álló időszakban, hogy a BTC jelenleg egy jól meghatározható sávban mozog.

Ha a januári emelkedés legutóbbi csúcs és mélypontjait tekintjük kiindulási alapnak, azt láthatjuk, hogy februárban a medvéket és a bikákat is sikerült csőbe húzni. Először azok kerültek szorongatott helyzetbe, akik a visszaesésre fogadtak, nem sokkal később pedig azok, akik a további emelkedésre spekuláltak.

Mindezek után nagyobb hangsúlyt kaphat a következő kitörés, ami az ijesztgetések után már az igazi elmozdulás irányát adhatja meg. Amíg azonban a januári zónában maradunk, érdemesebb kivárni, hogy melyik oldal bizonyul erősebbnek.

Az emelkedésnek továbbra is a hosszú távú befektetők által kedvelt 200 hetes mozgóátlag szab határt. A bitcoin eddigi történelmében ennek az érintése biztosította a legjobb beszállási pontokat, ám a tavalyi kriptós csődhullám során sajnos elvesztettük ezt az évtizedes támaszt, ami fölé azóta sem sikerült visszatérnünk.

Az árfolyam idén eddig hatszor próbálkozott az áttöréssel, eddig sikertelenül. A győzelem első jelének egy efölött (jelenleg 25 200 dollár) zárt kereskedési napot lehetne tekinteni.

A nehézségek ellenére a bitcoin a februárt is zöldben zárta, igaz csak 15 dolláros pluszt ért el az egy hónappal ezelőtti nyitáshoz képest.

Bár a helyzet nem túl rózsás, egyelőre még semmi sincs veszve. Az emelkedő trend továbbra is tartja magát, de a bikák mégsem lehetnek elégedettek. Ha nem lesznek képesek gyorsan és határozott erőt mutatni, a március közepén és második felében várható események (újabb inflációs adatok érkezése és a jegybanki kamatdöntés) körüli bizonytalanságok ismét akadályt görgethetnek az áttörés elé. Arról nem is beszélve, hogy a további tétovázás ára akár egy mélyebb visszaesés is lehet.

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Nyerj egy utat Rómába és VIP belépőt a Lazio – AS Roma mérkőzésre

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img