Elnöki jóváhagyásra vár a francia kriptotörvény

spot_img

A francia országgyűlés kedden hagyta jóvá a kriptos cégekre vonatkozó szigorúbb regisztrációs szabályokat is magába foglaló törvényjavaslatot 109 igen és 71 nem szavazat mellett. Emmanuel Macron elnöknek 15 napja van arra, hogy ratifikálja, vagy visszaküldje az országgyűlésnek.

Ha az elnök aláírja a javaslatot, akkor azzal kötelezné a Franciaországban működő kriptovaluta-szolgáltatókat, hogy szigorúbb pénzmosás elleni szabályoknak feleljenek meg, tartsák be a szabályozó hatóságok felé történő jelentéstételre vonatkozó új irányelveket, és a fogyasztóvédelem megerősítése érdekében részletesebb tőkevédelmi, kockázati és összeférhetetlenségi beszámolókat tegyenek.

A törvényjavaslat azonban nem vonatkozik arra a 60 kriptos cégre, amelyeket a francia Pénzügyi Piaci Hatóságnál (AMF) regisztráltak még korábban. Ezek a cégek továbbra is az AMF szabályainak kell megfelelniük mindaddig, amíg az EU saját kriptoeszközök piacairól szóló törvényjavaslata (Markets in Crypto-Assets – MiCA) életbe nem lép. A szigorúbb szabályok csak a 2023 júliustól regisztrált kriptocégekre vonatkoznának.

Kapcsolódó cikkek:

Az engedélyezési szabályok szigorítását célzó jogalkotási törekvést Hervé Maurey, a pénzügyi bizottság tagja kezdeményezte még tavaly decemberben. Francois Villeroy de Galhau, a Francia Központi Bank elnöke január 5-én, a párizsi pénzügyi szektor képviselői előtt tartott beszédében sürgette, hogy a kriptos cégek szabályozásáról szóló törvényjavaslat minél előbb kerüljön napirendre és “a lehető leghamarabb” hatályba kell léptetni.

Bár a MiCA az EU kriptopénz-piaci szabályozásának tervezeteként fog szolgálni, Villeroy hozzátette, hogy “Franciaország egyszerűen nem várhatott a digitális eszközszolgáltatókra vonatkozó engedélyezési rendszert hatályba léptető átfogóbb törvényekre”. Az EU a MiCA rendeletről idén áprilisban fog szavazni két halasztás után. 

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A kriptoipar ellehetetlenítése zajlik az USA-ban?

/cointelegraph, coindesk, theblock, crypto news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img