Partnerkapcsolatban állhat a Fireblocks és a HSBC

spot_img

Bennfentes iparági információk szerint, a világ egyik legnagyobb bankja, a londoni székhelyű HSBC, a Fireblocks kriptopénz letétkezelési technológiával foglalkozó céggel dolgozik együtt. 

A nagyobb bankokkal való együttműködés kapcsán a Fireblocks-nak már korábbról is van tapasztalata. Még 2021 elején a kriptos cég lett a BNY Mellon letétkezelési technológiai szolgáltatója, valamint a BNP Paribas-szal is együtt dolgozik 2022 közepe óta.

A Fireblocks valójában nem tárolja az ügyfelek vagyonát, hanem ők maguk biztosítják a mögöttes tárolási technológiát az ügyfeleknek. Sem a HSBC, sem a Fireblocks nem kívánt nyilatkozni eddig az ügyben. 

A Fireblocks eddig több mint 130 millió pénztárca létrehozásával és több mint 4 billió dollár értékű tranzakcióval büszkélkedhet. Idén több mint 100 millió dolláros bevételt sikerült elérnie az előfizetésekből, ami azt mutatja, hogy a kriptovaluták iránti érdeklődés új magasságokba emelkedett a cégnél.

Kapcsolódó cikkek

Az HSBC, amely mintegy 3 billió dollárnyi vagyont kezel, idén júniusban indította el hongkongi ügyfelei számára a HSBC Bitcoin és HSBC Ethereum ETF-ekkel történő kereskedési lehetőséget. Ezt megelőzően pedig szerepet vállalt a hongkongi CBDC projekt kísérleti fázisában.

A bank azonban továbbra is óvatos a kriptovalutákkal szemben, legalábbis nyilvánosan. Júliusban, a hongkongi HSBC tulajdonában lévő Hang Seng Bank nyilatkozta azt, hogy bár csak az engedélyezett kriptotársaságok nyithatnak náluk bankszámlát, valójában egyelőre “egyszerű” számlát fognak kapni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Az eurózóna legnagyobb bankja kriptovaluta letétkezelő szolgáltatást fog nyújtani

/benzinga, coindesk, central banking/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img