Kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani a Deutsche Bank

spot_img

Csütörtöki cikkünkben közzétett állítólagos Fireblocks-HSBC partnerkapcsolat után jelentette a Reuters, hogy a Deutsche Bank kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani intézményi befektetők számára a svájci Taurus kriptovállalat együttműködésével. A hírt mind a két fél megerősítette.

A partnerség azt jelenti, hogy a Deutsche Bank szabályozott keretek között tarthat majd korlátozott számú kriptovalutát ügyfelei számára, valamint a hagyományos pénzügyi eszközök tokenizált változatait – mondta a Deutsche Bank szóvivője. A Deutsche Bank a Taurus letétkezelési és tokenizációs technológiáját fogja használni a kriptovaluták, tokenizált hagyományos pénzügyi eszközök és digitalizált valuták kezelésére. 

“Ez a partnerség egy alapos és részletes kiválasztási és átvilágítási folyamat eredménye, amelynek során a Taurus be tudta bizonyítani termékeinek és technológiájának minőségét és széleskörű felhasználhatóságát” – mondta Lamine Brahimi, a Taurus társalapítója.

A 2018-ban alapított Taurus vállalati szintű digitális eszköz infrastruktúrát kínál digitális eszközök, például kriptovaluták, tokenizált eszközök, NFT-k és digitalizált valuták kibocsátásához, letétbe helyezéséhez és kereskedéséhez. 

“Mivel a digitális eszközök területe várhatóan több trillió dollárnyi vagyont fog felölelni, a befektetőknek és a vállalatoknak egyaránt prioritásként kell kezelniük. A letétkezelőknek el kell kezdeniük alkalmazkodni, hogy támogatni tudják később ügyfeleiket a kriptovaluták és a digitalizált pénzügyi termékek terén. Örülünk a Taurus partnerkapcsolatnak, mivel a digitális eszközök infrastruktúrájának vezető szolgáltatója, és bizonyítottan nagy tapasztalattal, valamint kiterjedt szakértelemmel rendelkezik a kripto- és tokenizációs területen – mondta Paul Maley, a Deutsche Bank értékpapír szolgáltatásokért felelős globális vezetője.

Kapcsolódó cikk:

Az amerikai szabályozók már korábban figyelmeztették a bankokat, hogy vigyázzanak és készüljenek fel a kriptoval kapcsolatos ügyfelek likviditási kockázataival szemben. “Nemcsak a kriptovalutákra összpontosítunk, hanem ügyfeleink támogatására a digitális eszközök átfogó ökoszisztémájában” – tette hozzá Maley. Szerint a Deutsche Bank óvatosan és az erre az eszközosztályra vonatkozó szabályozás szellemiségével összhangban jár el.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Partnerkapcsolatban állhat a Fireblocks és a HSBC

/reuters, taurus, deutsche bank, dw/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img