CFTC: a jelenlegi törvények értelmében a legtöbb kriptovaluta árucikk

spot_img

December 13-án, szerdán, a CNBC Squawk Box című műsorában Rostin Behnam, az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) elnöke azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi amerikai törvények értelmében a legtöbb kriptovalutát árucikknek kell minősíteni. A CFTC elnökének kijelentése jelentősen eltér a SEC elnökének szemszögétől.

A beszélgető műsorból az is kiderült, nem született még egyértelmű döntés arról, hogy melyik intézmény fogja szabályozni a bitcoint és a kriptovalutákat az Egyesült Államokban, és mely kriptovaluták számítanak értékpapírnak és melyek árucikknek. Jelenleg a SEC és a CFTC is azzal érvel, hogy a kriptovaluták az ő joghatóságuk alá tartoznak. Ebből egyik fél sem enged. 

Behnam szerint tehát a legtöbb kriptovaluta a jelenlegi törvények értelmében árucikknek minősülnek, és azt is elismerte, hogy egyfajta “állóháború” alakult ki a szabályozók között arról, hogy ki fogja szabályozni a kriptovaluta ipart. Erről így nyilatkozott:

“A jelenlegi törvények szerint a legtöbb kriptovaluta árucikk, és az Egyesült Államok intézményei között nézeteltérés van a szabályozást illetően. Ez a vita komoly akadályává vált a kriptovalutákra és a tágabb értelemben vett kriptovalutákra vonatkozó egyértelmű szabályozás létrehozása terén. Jelenleg úgy gondolom, hogy sürgős jogalkotási lépésre van szükség a kriptoipar előtt álló szabályozási kérdések kapcsán.”

A CFTC elnökét arról is kérdezték, hogy mi a véleménye a SEC elnökének, Gary Gensler-nek azzal kapcsolatos álláspontjáról, hogy a kriptovaluták értékpapírok. Behnam a következőképpen válaszolt erre a kérdésre: “Pozitív munkakapcsolatunk van a SEC-el. Valójában mindkét intézménynek ugyanaz az érdeke, hogy megvédje az Egyesült Államok piacait, az ország pénzügyi ökoszisztémáját és a fogyasztókat.

Kapcsolódó cikkek:

Az interjúban gyakorlatilag Behnam megerősítette korábbi álláspontját, miszerint az ethereum és a stablecoinok árucikkek, míg a SEC elnöke, Gary Gensler szerint a bitcoin kivételével minden kriptovaluta értékpapír. A CFTC egyébként még 2021 decemberében felvette az áruosztályozásába a bitcoint, az ethereumot és az USDT-t, amire hivatkozva az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried ellen pert indított.

A műsor végén szó esett az FTX alapítójának, Sam Bankman-Fried-nek és a Binance alapítójának Changpeng Zhao-nak a sorsáról is. Itt úgy nyilatkozott a CFTC elnöke, hogy szerinte börtönbe fog kerülni a Binance alapítója.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Saját kezébe vette a gyeplőt a SEC és a CFTC

/cnbc, dailycoin, cftc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img