Nem hagyhatja el az Egyesült Államokat a Binance korábbi vezérigazgatója

spot_img

Egy szövetségi bíró Seattle-ben hozta meg azt a döntést, amely értelmében korlátozzák Changpeng Zhao, a Binance korábbi vezérigazgatójának utazáshoz való jogát az Egyesült Államokon kívülre a 2024 februárjában esedékes ítélethirdetéséig.

Zhao beismerő vallomását 2023. december 6-án fogadta el Richard Jones, Washington állam nyugati kerületének amerikai kerületi bírója, miszerint bűnösnek vallja magát a banki titoktartási törvény megsértésének vádpontjában. A bírósági elfogadásra több mint két hetet kellett várni, miután a Binance is beismerte a nem megfelelő pénzmosás elleni gyakorlatokkal kapcsolatos különböző jogsértéseket.

Jones bíró ítéletében kijelentette, hogy miután mérlegelte az Egyesült Államok bírájának ajánlását, és megállapította, hogy nem emeltek ellene időben kifogást, bűnösnek ítélte Zhao-t bűncselekmény elkövetésében. (Korábban Zhao a vádalku részeként úgy döntött, hogy lemond a Binance vezérigazgatói posztjáról.)

CZ ítélethirdetését 2024. február 23-ra tűzték ki. Bár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, jelentős vita alakult ki arról, hogy az ítélethirdetés előtt visszatérhet-e az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol a családja él, vagy sem. Eredetileg Zhao óvadék fejében visszautazhatott volna az Emírségekbe, feltéve, hogy két héttel az ítélethirdetés előtt visszatér az Egyesült Államokba. Jones bíró azonban a múlt héten felfüggesztette Zhao szabadlábra helyezésének ezt a részét, amíg az ügyben végleges döntés nem születik, addig az Egyesült Államokban kellett maradnia.

A tegnapi napon, december 7-én viszont Jones bíró úgy döntött, hogy Zhao nem térhet vissza az Egyesült Arab Emírségekbe az ítélethirdetés előtt. Döntésében a bíró elismerte a Zhao által benyújtott indoklásokat, amelyek jellemzően a kormány indítványának elutasításához vezetnének. 

Kapcsolódó cikkek:

A bíró hangsúlyozta Zhao ügyének egyedi vonatkozásait, kitérve különösen hatalmas vagyonára, az Egyesült Arab Emírségekkel kötött kiadatási szerződés hiányára, valamint arra, hogy Zhao családja az Egyesült Arab Emírségekben él. A bíró azt is kiemelte, hogy Zhao jelentős, akár 18 hónapos börtönbüntetéssel nézhet szembe a kormány tájékoztatása szerint, ami alátámasztja a szökés kockázatával kapcsolatos aggályokat.

A bíró így nyilatkozott: “A vádlott olyan indoklásokat fogalmazott meg, amelyek a legtöbb esetben a kormány indítványának elutasítását eredményeznék. A kormány indítványának kritikus eleme azonban az alperes hatalmas vagyonának mértéke és az Egyesült Arab Emírségekkel kötött kiadatási szerződés hiánya. Ezenkívül az alperes családja az Egyesült Arab Emírségekben él, és semmi sem utal arra, hogy bármilyen más kapcsolata lenne az Egyesült Államokkal. A kormány jelezte, hogy akár 18 hónapos börtönbüntetést is kérhet a vádlottra. A vádlott jelezte, hogy enyhébb büntetést fog kérni. Következésképpen a vádlottra nem csekély büntetés várhat“.

A Binance kivonul az Egyesült Arab Emírségekből

Mindeközben a Binance bejelentette, hogy visszavonja engedélykérelmét az Egyesült Arab Emírségekben. Ez a döntés röviddel azután született, hogy Richard Teng átvette a vezérigazgatói posztot CZ-től. Teng az alábbiak szerint kommentálta az eseményt:

“Globális licence igényeink felmérésekor úgy döntöttünk, hogy erre a kérelemre nincs szükség.”

Teng nyilatkozata szerint, vezetése alatt a Binance készen áll arra, hogy egy hagyományosabb vállalati struktúrát fogadjon el. Ez az új irány magában foglalna egy hivatalos központ létrehozását, az igazgatótanács felállítását és a pénzügyi átláthatóság növelését. Ez az álláspont tükrözi a globális szabályozási szabványokhoz való igazodást is, ami jelentős elmozdulást jelent a cég korábbi decentralizált működési modelljétől.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

CZ búcsúja: ezekkel a szavakkal távozik a Binance igazgatója

/cryptoglobe, beincrypto, binance, fortune/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img