Beperelték Cristiano Ronaldót a Binance reklámozása miatt

spot_img

Pert indítottak november 27-én a floridai kerületi bíróságon Cristiano Ronaldo futballsztár ellen a Binance kriptopénz tőzsde reklámozása miatt. A kereset szerint Ronaldo a Binance-el együttműködve nem regisztrált értékpapírokat is népszerűsített és értékesített.

A Binance 2022-ben kötött együttműködési megállapodást Ronaldóval. Ronaldo hírnevét arra használták fel, hogy a híres focista által fémjelzett NFT sorozatot népszerűsítsék. A perben azt állítják, hogy több felhasználó kezdte el befektetésre használni a Binance-t a Ronaldo NFT promóciók miatt. Ezek  a felhasználók a promóciók miatt be nem regisztrált értékpapírokba is befektettek, például BNB-be és különböző kripto alapú hozamtermékekbe, amelyeken természetesen pénzt veszítettek.

Részlet a Ronaldo ellen benyújtott keresetből

A felperesek azt állítják, hogy Ronaldo befolyása nagy lökést adott a Binance népszerűségének, ami az NFT eladások után következhetett be. Úgy vélik, hogy befektetési tapasztalatok birtokában Ronaldónak tudnia kellett volna a Binance ajánlatainak jogi problémáiról.

A hírességek kötelesek jelenteni a kriptovaluták népszerűsítéséért kapott kifizetéseket az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) irányelveinek megfelelően, amit a per szerint Ronaldo nem tett meg. A felperesek, Michael Sizemore, Mikey Vongdara és Gordon Lewis kártérítést és a jogi költségek fedezését követelik.

Kapcsolódó cikkünk:

“A múlt héten több milliárd dolláros bírsággal és az igazgató távozásával zárult a legnagyobb kripto tőzsde ellen folyó eljárás. A Binance beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát a banktitokról szóló törvény megsértésében, a pénzátutaló vállalkozásként való nyilvántartásba vétel szándékos elmulasztásában, valamint a nemzetközi gazdasági szankciókról szóló törvény szándékos megsértésében.

A tőzsdének 4,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie, de ezek után tovább üzemelhet. Ez az amerikai hatóságok által valaha kiszabott 6. legnagyobb pénzbírság. A büntetés részeként 1,8 milliárd dollárt fizetnek a CFTC, FinCen és OFAC amerikai pénzügyi szabályozó szervezeteknek, ezért cserébe lezárnak minden ellenük folyó vizsgálatot. A SEC vizsgálatait a megállapodás nem érinti, azok tovább folytatódnak.

Ezzel párhuzamosan CZ lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és akár 18 hónap börtönbüntetésre is ítélhetik jövő év februárjában. Az amerikai bíróság előtt beismerte, hogy felelős a történtekért és ezért 50 millió dolláros büntetést kell fizetnie. CZ jelenleg szabadon mozoghat és az Egyesült Államok területét is elhagyhatja, de február 23-án vissza kell térnie, hogy meghallgassa a bíróság végső ítéletét.”

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Milliárdos bírsággal és az igazgató távozásával zárult a legnagyobb kripto tőzsde ellen folyó eljárás

/cointelegraph. watcher.guru, cryptopolitan/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img