Elhunyt a legendás befektető

spot_img

Charles Thomas Munger, a befektetési legenda, a Berkshire Hathaway alelnöke november 28-án 99 éves korában hunyt el egy kaliforniai kórházban – közölte a Reuters. Munger-t sokan Warren Buffett befektetőtársaként ismerhették és egyben megrögzött kriptoellenesként.

Munger hosszú és legendás karriert futott be, de leginkább a múlt század egyik legsikeresebb amerikai befektetőjeként tartják számon. Emellett az üzleti világ egyik legkritikusabb szószólója volt a kriptovalutáknak ellenében is, és gyakran utalt rá, mint rossz befektetésre.

Barátjával és üzlettársával, Warren Buffett-tel együtt sikeresen alakították át a Berkshire Hathaway-t egy 700 milliárd dolláros óriásvállalattá. Értékalapú befektetési filozófiája révén minőségi vállalatokba fektetett be hosszú távra.

Legendás karrier

Charlie Munger illusztris karriert futott be a jog, az üzleti élet és a befektetés területén. Miután túlélte a második világháborút elvégezte a Harvard Law School-t, Kaliforniában ingatlanjogot gyakorolt, majd az 1960-as években már teljes munkaidőben a befektetésekre és az üzleti menedzsmentre koncentrált.

1962 és 1975 között Munger saját sikeres befektetési palettát működtetett, amellyel közel 20%-os éves hozamokat ért el felülmúlva a piaci indexeket. Ez felkeltette Warren Buffett figyelmét, aki Munger-t a Berkshire Hathaway alelnökévé tette. Munger fontos szerepet játszott abban, hogy a rosszul működtetett Berkshire-ből a világ legnagyobb befektetési óriása váljon, amely ma már több mint 700 milliárd dollárt ér.

Munger-t leginkább Buffett jobbkezeként ismerték, ám kivételes karriert futott be még a partnerségük előtt. Buffett egyszer azt mondta Munger-ről, hogy “minden elismerést” megérdemel a Berkshire sikeréért. Saját befektetési rekordja önmagáért beszél még mindig.

Kapcsolódó cikkünk:

Munger nyíltan kritizálta a spekulatív befektetési stratégiákat, valamint a kriptovalutákat, ehhez az álláspontjához rendíthetetlenül ragaszkodott élete végéig. A bitcoint “ártalmas méregnek“, “nemi betegségnek“, a kriptovalutákat pedig általában “szarnak” minősítette. Idén a 2023 Daily Journal részvényesi gyűlésén is “veszélyesnek” nevezte a kriptovalutákat.

“Ez nem is kicsit hülyeség, ez masszívan hülyeség. Természetesen nagyon veszélyes, és a kormányok rosszul tették, hogy engedélyezték… Értéktelen, őrültség, nem jó, csak ártani fog, antiszociális dolog engedélyezni.”

Amikor álláspontjáról kérdezték, Munger “idiótáknaknevezte a kritikusokat, és azt mondta, hogy nincs racionális érv a kriptovaluták teljes betiltása ellen, ahogyan azt Kína 2021-ben tette.

Nem érdekel a világ nemzeti valutáinak aláásása” – mondta 2022 júliusában. A befektetőknek szóló tanácsa egyszerű volt: “Soha ne nyúlj a kriptovalutákhoz. Soha ne vásárold meg. Had múljon el.

Munger kriptoval kapcsolatos nézetei, hogy helyt állóak-e, azt csak az idő döntheti el. Azonban az biztos, hogy az üzleti világ nem csak egy ravasz befektetőt veszített el, halálával véget ért egy korszak, a kripto ipar, pedig leghangosabb kritikusától búcsúzhat.

Csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Bybit lehet a következő? Az amerikai hatóságok már vizsgálódnak a kripto tőzsde ellen

/cryptoslate, usa today, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img