A Bybit lehet a következő? Az amerikai hatóságok már vizsgálódnak a kripto tőzsde ellen

spot_img

A Coinbase emailben értesítette egyes ügyfeleit, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) egy bírósági idézésben szólította fel, adja ki bizonyos felhasználóinak adatait és tranzakciós történetét.

Az érintett felhasználók közös tulajdonsága, hogy utalásokat hajtottak végre az amerikai Coinbase és a dubaji székhelyű Bybit között. A Coinbase szerint a levelet megkapó felhasználóknak jelenleg semmilyen tennvalójuk sincs, de tájékoztatják őket, hogy a Coinbase eleget tehet a CFTC kérésének és kiadhatja a kért adatokat.

A Bybit-et a kínai vállalkozó Ben Zhou alapította 2018-ban, a tőzsde viszont csak idén májusban vezette be a kötelező ügyfélazonosítási (KYC) eljárást.

Ha a Bybit az elmúlt 5 évben kiszolgált legalább 1 amerikait, azzal megsértette az ország határidős kereskedésre vonatkozó törvényeit. A CFTC valószínűleg azért szólította fel tömeges adatszolgáltatásra a Coinbase-t, hogy a Coinbase és Bybit között utalásokat végző felhasználók között halászva amerikai állampolgárokat találjon, akiknek a tranzakciós történetét bizonyítékként használhatja fel egy Bybit ellen indított eljárásban.

Elemzők már a múlt héten lezárt Binance vizsgálat kapcsán megjegyezték, hogy valószínűleg csak idő kérdése, amíg az amerikai hatóságok figyelme a többi nagy kripto tőzsde felé fordul, és hogy jó eséllyel a Bybit, az OKX, vagy talán a KuCoin lehetnek a következők. Bár egy ilyen vizsgálat elhúzódhat, semmiképp sem lehet félvállról venni. A CFTC más hatóságokkal karöltve már több piacvezető határidős kripto tőzsde, például a 2017-2019 között uralkodó Bitmex, majd az utána trónra lépő Binance igazgatóját is amerikai bíróság elé állította a kereskedésre vonatkozó törvények megsértése miatt.

A történtek egyelőre semmilyen hatást nem gyakoroltak a Bybit működésére, a kiutalások továbbra is zavartalanok. Ennek ellenére senkinek sem ajánljuk, hogy minden kripto pénzét a Bybiten, vagy bármilyen más centralizált tőzsdén tartsa.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img