Újabb jel a Bitcoin ETF januári indulására?

spot_img

A bitcoin árfolyama a hétfői korrekció után kedden ismét emelkedni kezdett, miután a tőzsdefelügyelet elhalasztotta két Bitcoin ETF kérelem elbírálásának határidejét.

Az első érintett a 1500 milliárd dollárt felügyelő Franklin Templeton vagyonkezelő cég, a második pedig a Hashdex alap volt, melyek ügyében csak január 1-én kellet volna a döntést hozni, ám a felügyelet ezekben az esetekben tegnap mégis a további halasztásért folyamodott.

Mindez azért válthatott ki emelkedést, mert ez a két jelölt nem adott be egy olyan kiegészítést, amire a Bitcoin ETF engedélyezéséhez szükség volna. Azzal, hogy az ő kérelmüket elhalasztották, a Bloomberg szakértői azt látták megerősíteni, hogy minden más, a beadványt már benyújtó cég január elején egyszerre fog engedélyt kapni és a felügyelet a tegnapi döntésével kicsit sarkosan fogalmazva, de eltakarította az útból a szemetet.

A Franklin Templeton a hajnali órákban egyébként beadta a hiányolt dokumentumot. Kérdés, hogy ezt még figyelembe veszik-e a hatóságok?

A felügyelet döntése meglepetésnek számított, ami segítette a nap folyamán végbement 1500 dolláros emelkedést. Kérdés, hogy az emelkedő trend fennmarad-e, vagy a hír lecsengésével visszatérünk a hét elején kezdődő és lefelé tartó korrekcióhoz?

Ennek rövid távú eldöntésében segíthet a 38 000 dolláros lélektani határ körül kialakuló akció. A kék vonallal jelölt szintet az elmúlt 1 hónap során egyszer sem sikerült huzamosabb időre átlépni. Amíg ez alatt tartózkodunk, kockázatosabb lehet az emelkedésre spekuláló pozíciók megnyitása, mert elemzők szerint elképzelhető, hogy a piac először a tegnap későn beszálló “fomózó” vásárlókat fogja nyomás alá helyezni.

Nyereményjáték: 4k QLED Samsung TV-t nyerhetsz karácsonyra a Bybit és a Kripto Akadémia közös játékán

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img