Japán után Brazíliában is elérhető lesz az USDC

spot_img

Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz a Circle stabilcoinja, az USDC Brazíliában. Az  USDC-t a dél-amerikai államban a régió legnagyobb neobankja, a Nubank fogja kínálatába felvenni és egyben együttműködési megállapodást is kötött a Circle-el. 

Egy december 5-i sajtóközlemény szerint a Circle partnerkapcsolatot létesített a brazil Nubank-kal. A stabilcoin kibocsátó legutóbb a japán pénzügyi óriással, a SBI Holdings-al alakított ki egyetértési megállapodást az USD Coin (USDC) forgalmazása, a banki kapcsolat kialakítása és a Circle Web3-as szolgáltatások használatának elősegítése érdekében az ázsiai országban. 

A stratégia ebben az esetben is szinte ugyanaz, a cél az USDC elérhetőségének a növelése a dél-amerikai régióban a Nubank partnerein keresztül. A partnerség révén a több mint 90 millió ügyfél érheti majd el az USDC-t Brazíliában, Mexikóban és Kolumbiában egyaránt. Az USDC a Nubank Cripto alkalmazásán keresztül lesz elérhető, amelyen eddig 14 kriptovalutához férhetnek hozzá a brazil ügyfelek, plusz a Nucoin-hoz, amit a hűségprogramhoz használnak.

Kapcsolódó cikkek:

A Nubank jövőbeli tervei között szerepel az is, hogy az USDC-t digitális banki platformjaiba integrálják, lehetőséget kínálva a Nubank ügyfelei számára, hogy kihasználják az USDC alapú blokklánc pénzügyi szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket.

“Latin-Amerikában továbbra is erős kereslet tapasztalható a dollárhoz való hozzáférés iránt, különösen Brazíliában, amely a digitális valuta használatának és bevezetésének hajtóereje lett a régióban. A Nubankkal kötött partnerség jelentős előrelépést jelent az USDC globális kiterjesztésében, és egy fontos lépés az új internetes pénzügyi rendszer kiépítése felé” – nyilatkozta Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója és társalapítója.

Nubank Cripto

A 2022 májusában indult Nubank Cripto platformon kezdetben csak négy kriptovaluta volt elérhető: a bitcoin, az ethereum, a polygon és az uniswap. 2023 elején bővítették a kínálatot a litecoinnal, a chainlinkkel, a solanaval, a bitcoin cashel és az aaveval. 2023 novemberében elérhetővé vált még a polkadot, az avalanche, a stellar lumens, az arbitrum és az optimism.

A Nubank ezentúl saját letétkezelési megoldást fejlesztett ki a Nubank Cripto ügyfeleinek kriptovagyonára a Fireblocks-al közösen. Részt vettek a közelmúltban a tokenizált brazil valuta, a Real Digital kísérleti projektjében Brazíliában. A Nubank azon résztvevők között volt, akik a brazil központi bank digitális valutájával (CBDC), valamint a szövetségi nyilvános digitális értékpapír tokenekkel szimulálták a tranzakciókat.

Kis érdekesség, hogy a Nubank jelenleg az egyik legnépszerűbb digitális bank Brazíliában, megelőzve a Revolutot. A fintech vállalat mögé a Berkshire Hathaway, Warren Buffett és a nemrégiben elhunyt Charlie Munger cége is beállt. A startup nemrég a Nasdaq kínálatába is bekerült. A CNBC beszámolója szerint a Buffett cége 2021 júniusában 500 millió dollárt fektetett a Nubankba, decemberi tőzsdére lépésekor pedig 250 millió dollárért 30 millió darab részvényt vásárolt. 

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz Japánban az USDC

/circle, beincrypto, nubank/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img