Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz Japánban az USDC

spot_img

November 27-i közlemény szerint a Circle egyetértési megállapodást írt alá a japán pénzügyi óriás SBI Holdings-al az USD Coin (USDC) forgalmazása, a banki kapcsolat kialakítása és a Circle Web3-as szolgáltatások használatának elősegítése érdekében az ázsiai országban.

A közlemény szerint a hagyományos pénzintézet több leányvállalata is aktív szerepet fog vállalni ebben a partnerségben, köztük az SBI VC Trade Limited, amely elektronikus fizetési eszköz szolgáltatóként engedélyt fog kérni az USDC forgalmazására Japánban.

Emellett az SBI tulajdonában lévő Shinsei Bank, pedig olyan banki szolgáltatásokat nyújtana, amelyek lehetővé teszik az USDC-hez való hozzáférést és likviditást is adna a japán székhelyű vállalkozások és felhasználók számára.

Az SBI csoport tervei között szerepel, hogy a Circle Web3-as szolgáltatásait és megoldásait, például programozható pénztárcákat, blokklánc-infrastruktúrát és intelligens szerződéskezelő eszközöket is átvegye és alkalmazza.

Kapcsolódó cikkek:

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója kifejtette, hogy a két intézmény közötti partnerkapcsolat úttörő lépés a két iparági szegmens között. Az USDC egy olyan stabilcoin lesz Japánban, amelyet:

“Széles körben fognak használni a növekvő japán on-chain gazdaságban és számos fogyasztói Web3-as termékkategóriában. A partnerkapcsolatnak köszönhetően együttműködhetünk az SBI Group által működtetett nagyobb kiskereskedelmi és kriptoplatformokkal is, hogy az USDC-t új digitális dollárként kezeljék és fogadják el. Közvetlen banki szolgáltatások révén a Circle USDC kincstára az elszámolási műveleteihez közvetlen és helyi likviditást fog kapni a japán bankrendszeren keresztül a JPY és az USDC közötti váltás során” – nyilatkozta Allaire.

Stabilcoin törvény Japánban

A japán kormány még 2023. június 3-án vizsgálta felül a fizetési szolgáltatásokról szóló törvényt, hogy egy teljesen új szabályozást hozzon létre a stabilcoinokra vonatkozóan. A szabályozás várhatóan ösztönözni fogja a stabil érmék kibocsátását és forgalmát Japánban, és elő fogja mozdítani Japán átállását a Web3 gazdaság felé.

Ezt is olvasd el:

Ez a törvény egyike volt annak a sokrétű szigorú szabályozásnak, amelyet több ázsiai ország is elfogadott. Olyan szabályozási keretet igyekeztek kialakítani, amely védi a felhasználókat. Ezek a szabályozások kulcsfontosságú szerepet töltöttek be az FTX Japan ügyfelek pénzeszközeinek megóvásában az anyavállalat csődjétől.

Ha nem rendelkezel még USDC-vel, az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon keresztül  tudsz váltani közvetlenül euróból, amiből akár a Binance felületén egyszerűen lehet egyéb más altcoint váltani. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Magasra tette a mércét a japán stabilcoin törvény

/coinpaprika, cryptoslate, cointelegraph, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img