Végleg bezárja kapuit a Bittrex Global

spot_img

A liechtensteini székhelyű Bittrex Global a múlt héten jelentette be, hogy felszámolja végleg tőzsdei tevékenységét és december 4-ig minden nemű kereskedést le fog állítani. A Bittrex bezárásával a kripto iparág elvesztette egyik legrégebbi szereplőjét.

Augusztusban még úgy nézett ki, hogy lassan egyenesbe jön a Bittrex Global működése a SEC-el folytatott peres eljárás lezárása után. Az egyezség részeként a Bittrex és a Bittrex Global beleegyezett abba, hogy 24 millió dollár díjat fizet a szabályozónak. Ez az összeg tartalmazta a 4 millió dolláros előzetesen megállapított kamatot és a 5,6 millió dolláros polgári peres eljárás során megállapított bírságot is.

Továbbá az 1934. évi értékpapírtőzsdei törvény egyes szakaszainak megsértése miatt korlátozták a Bittrex, a Bittrex Global és Bil Shihara, a Bittrex korábbi vezérigazgatójának működését. Ez a korlátozás nem akadályozta a Bittrex Global nemzetközi tevékenységét, mivel a vállalat már korábban leállította amerikai tevékenységét és eleve liechtensteini székhellyel rendelkezik.

A seattle-i székhelyű Bittrex kriptotőzsde még április elején jelezte, hogy a hónap végén leállítja amerikai működését és egyben el is hagyja az Egyesült Államokat a régióban uralkodó folyamatos szabályozási bizonytalanságra és a kialakult egyenlőtlen versenyhelyzetre hivatkozva.

Néhány nappal később az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Kraken, a Coinbase és a Binance után a Bittrex ellen is vizsgálatot indított. A SEC szerint a kriptotőzsde több mint egymilliárd dolláros bevételre tett szert az általuk beszedett kereskedési jutalékokból, amit “be nem jegyzett értékpapírok (kriptopénzek) forgalmazásávalérhettek el.

Mindezek után a Bittrex május közepén csődöt jelentett az Egyesült Államok Delaware államában. Richie Lai, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója a twitteren akkor azt írta, hogy a csődbejelentés a “legtisztább módja annak, hogy eltemessék a babát“, de a Bittrex “100%-ban rendelkezik az összes ügyfél vagyonnal“.

A SEC azzal is vádolta a kriptotőzsdét, hogy nemzeti értékpapírtőzsdeként, brókerként és elszámoló ügynökségként működött. A SEC azt is állította, hogy a Bittrex és Shihara olyan szolgáltatásokat nyújtottak amerikai befektetőknek, amelyeket értékpapírként kínáltak és értékesítettek. A Bittrex Global jelenlegi vezérigazgatója, Oliver Linch a vád kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a tőzsde bírósági úton kíván harcolni a vádak ellen, amelynek érdemi része augusztus 10-én érhetett vége.

Kapcsolódó cikkünk:

A váltó hivatalos X fiókján jelentette be a felszámolás folyamatát és erre az oldalán is felhívja a figyelmet. Ennek értelmében 2023. december 4-én, hétfőn a Bittrex Global minden kereskedési tevékenysége le lesz tiltva. Ezt követően a Bittrex Global ügyfelei csak a felszámolási folyamat részeként vehetik ki eszközeiket. A Bittrex tőzsde magyar felhasználóinak erősen javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzenek be az oldalra és utalják ki eszközeiket, amíg erre van lehetőség.

A tőzsde tájékoztatása alapján a platformon tárolt pénzeszközök és kriptovaluták biztonságban vannak a Bittrex Global platformon és bármikor kivehető a vonatkozó szabályoknak és a szolgáltatási feltételeknek megfelelően.

A Bittrex az egyik legrégebbi kriptotőzsde volt az iparágban. A 2014 februárjában indított kriptováltó a piac legjobbjai között tartották számon. Elmondásuk alapján a tőzsde soha nem esett áldozatul hacker támadásnak, nem veszítette el és nem hazárdírozott az ügyfelek pénzével soha.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

https://kriptoakademia.com/2023/05/12/csodeljaras-alatt-a-bittrex 

/u.tuday, decrypt, bittrex/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img