A bitcoin a hatodik egymást követő hetet zárta emelkedéssel

spot_img

Bár a korábbi hetek lendületét elvesztette, a bitcoin zsinórban a hatodik hetét zárta emelkedéssel. A grafikonon utoljára 2020 őszén találunk példát hasonló jelenségre.

A múlt heti emelkedés üteme már jelentősen elmaradt a korábban tapasztaltaktól, a BTC az elmúlt 7 nap során alig 90 dollárral tudott feljebb emelkedni. Ebben nagy szerepe lehetett a Binance körüli bizonytalanságnak és a legnagyobb kripto tőzsde által kötött vádalkunak.

A tegnap kezdődő és a hétvégékhez képest szokatlanul nagy korrekció is feltehetően ennek volt köszönhető, legalábbis éppen szombatról vasárnapra virradóra láttak napvilágot azok a dokumentumok, melyek szerint CZ 10 éves börtönbüntetését szeretnék elérni a múlt héten még viszonylag engedékenynek mutatkozó hatóságok.

A bizonytalanság ellenére a stabil coin piac továbbra is kedvező szignálokat küld felénk. Az USDT és USDC piaci részesedése immár 12 napja folyamatos növekedést mutat, ami arra utal, hogy a friss tőke továbbra is folyamatosan áramlik a kripto piacba. Erre utoljára az év eleji emelkedés során láttunk példát.

Az optimista hozzáállást továbbra is az fűtheti, hogy már csak másfél hónap választ el minket a BlackRock Bitcoin ETF szakértők által várt engedélyezéstől, így a nagy képet tekintve az elemzők továbbra is elképzelhetőnek tartják a “Santa rallyt”, vagyis egy karácsonyi ünnepeket megelőző újabb emelkedést.

Mások szerint még biztosan kapunk egy korrekciót az ETF engedélyezésének bejelentése előtt. Ez a csoport továbbra is az elmúlt években meghatározónak számító 31 000 – 32 000 dolláros szint visszatesztjét tartja valószínűnek, mielőtt tovább emelkednénk.

A BlackRock Ethereum ETF kérelem benyújtása óta egyre több figyelem fordul az ether felé is, ami továbbra is jelentős lemaradásban van a bitcoinhoz képest. Egyes elemzők szerint ez most a legegyszerűbb trade és csak idő kérdése, hogy az ETH is felzárkózzon, ami a várakozásaik szerint a hasonló struktúrák alapján 2500 dollárig növelheti az árfolyamát.

Balra a bitcoin, jobbra az ethereum grafikonja

A hét legfontosabb hagyományos gazdasági eseményei, amelyek rövidebb távon hatással lehetnek az árfolyamokra.

  • Szerda 14:30: amerikai negyedéves GDP
  • Csütörtök 14:30: CPE inflációs statisztikák, olajkitermelő (OPEC) országok találkozója
  • Péntek: 17:00 az amerikai jegybank elnökének beszéde

A hét egyik legérdekesebb kriptós eseménye a legnagyobb decentralizált határidős tőzsde, a DYDX token unlockja lesz. A korai befektetők eddig elzárt tokenjeit szerdán fogják feloldani, ami több mint 500 millió dollárral fogja megnövelni a DYDX piaci kapitalizációját és lényegében a duplájára növeli a  jelenlegi 596 millió dolláros piaci részesedését.

Az esemény kimenetelére azért érdemes odafigyelni, mert az 500 milliós kibocsátás a DYDX saját blokkláncán fog végbemenni, ahonnan jelenleg még egyetlen nagyobb kripto tőzsdére sem lehet beutalni, vagyis lehet, hogy a pénzükhöz jutó befektetők egyelőre még ha akarják sem tudják majd kinek eladni a tokenjeiket.

Mivel egyre több kriptós szolgáltató tervez saját blokkláncot indítani, az esemény példaként szolgálthat arra, hogy ez a látszólag medvés, de a valóságban mégis elszeparált esemény milyen hatással lehet egy kriptopénz árfolyamának alakulására.

A DyDX tokenek értéke az elmúlt hónap során megduplázódott, majd korrigálni kezdett. Vajon okoz-e további visszaesést a szerdai kibocsátás, vagy a medvéket csapdába ejtve ismét emelkedni kezd?

Nyereményjáték: 4k QLED Samsung TV-t nyerhetsz karácsonyra a Bybit és a Kripto Akadémia közös játékán

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img