A BlackRock hivatalosan is benyújtotta kérelmét a spot Ethereum ETF indításához

spot_img

A BlackRock tegnap délután hivatalosan is benyújtotta az Ethereum spot ETF indítási kérelmét az amerikai tőzsdefelügyelethez. A világ legnagyobb vagyonkezelőjének ezirányú szándékára a múlt hét óta, egy állami adatbázisban megjelenő bejegyzésből lehetett következteni.

Az ETH árfolyama a bejelentést követően 100 dollárt vesztett az értékéből. Nem épp az a reakció, amire sokan számítottak, igaz az esés nem kizárólag az ethereumra korlátozódott. A bitcoin tegnapi gyengesége a kripto piac jó részét magával húzta.

Az első negatív reakció ellenére a lépés megalapozhat annak, hogy az ethereum a jövőben is az iparág keresett befektetési eszköze maradhasson. Az (intézményes) befektetők számára az ethereum olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amit a bitcointól jelenleg még nem kapnak meg, ezért az ETH jó diverzifikációs eszköz lehet bármilyen kripto kitettséget tartalmazó portfólióban.

Míg a bitcoin egy előre meghatározott, fix darabszámmal rendelkezik, az ethereum a tavaly őszi “Merge” frissítés óta már egy deflációs, vagyis folyamatosan csökkenő készletű gazdasági modell szerint működik.

Az ethereum kibocsátás eddigi és jövőben várható várható üteme

Fehér vonal: ETH token mennyiség alakulása, ha az ethereum még a régi gazdasági rendszer szerint működne (% per év ) . Kék vonal: az új rendszerben történő kibocsátás üteme. (A hálózat aktivitásának növekedésével várhatóan negatívba fordul.)

Mindezek mellett az ethereum nem csak önmagában az ETH-be, hanem a legnagyobb DeFi ökorendszerbe való befektetést is jelent, az ETH natív stake-elése pedig évente 4%-os kamatot is biztosít, ami szintén fontos szempont lehet a befektetőknek.

A BlackRock Ethereum ETF bejelentésre adott erőtlen reakció feltehetően a Bitcoin ETF közelgő (remélt) elfogadásának tudható be. Ennek januári engedélyezését a szakértők 90%-os valószínűségre teszik, rövid távon így továbbra is a bitcoin számít a legbiztosabb kripto befektetésnek.

Hogy addig az ETH továbbra is mostohagyerek marad, és kimarad-e a már több másik altcoint magasba repítő akcióból, azon a szakértők vitatkoznak, de a bitcoin etf ügy lezárása után valószínűleg ismét nagyobb figyelem irányul majd az ethereumra.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img