500 millió dollárt fektet bitcoinbányászatba a Tether

spot_img

A legnagyobb stabilcoin, az USDT mögött álló Tether azt tervezi, hogy a következő hat hónapban mintegy 500 millió dollárt fektet bányászati létesítmények építésébe és jelenleg is működő bitcoinbányász vállalatokba történő tulajdoni hányad megszerzésébe. A Tether grandiózus bányász terveiről Paolo Ardoino műszaki igazgató nyilatkozott a Bloomberg-nek. 

A nyilatkozatból kiderül, hogy a Tether jelenleg is bitcoinbányász telephelyeket épít Uruguayban, Paraguayban és El Salvadorban. A vállalat célja a Bitcoin hálózat működtetéséhez szükséges számítási kapacitás 1%-ának az előállítása. Erre időkeretet, vagy pontos határidőt nem közölt a műszaki igazgató. (Vállalati hashráta kapacitás és a saját részre történő bitcoinbányászat tekintetében jelenleg a Marathon Digital Holdings a legnagyobb bányász és körülbelül a Bitcoin hálózat 4%-át teszi ki.)

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Bitcoin bányászati ökoszisztéma részei legyünk. Amikor bővítésekről, új alállomások és telephelyek építéséről beszélünk, komolyan is vesszük” – mondta Ardoino.

A Tether bitcoinbányászati tevékenysége és agresszív terjeszkedése megzavarhatja a jelenlegi bányászati iparágat, és át is formálhatja azt. “A bányászat számunkra olyasmi, amit idővel meg kell tanulnunk és fejlődnünk kell benne. Nem sietünk a világ legnagyobb bányászává válni” – nyilatkozta Ardoino. 

A stabilcoin kibocsátó óriás bevételi forrásaival okosan sáfárkodott és diverzifikálta eddig. Az USDT tokeneket fedező tartalékokon szerzett kamatokon túl jelentős nyereséget halmozott fel a 87 milliárd dollárnyi tartalékeszközének kezeléséből. Ennek eredményeként szeptember 30-án mintegy 3,2 milliárd dollárnyi többlet készpénzt sikerült elérnie, aminek egy részét már újra visszaforgatta.

Kapcsolódó cikkek:

Idén eddig már több mint 800 millió dollárt fektetett be a kriptohoz kapcsolódó iparágakba, beleértve a közvetlen bitcoin vásárlásokat is. Ezt az elkötelezettséget is erősíti, hogy pár hete egy több száz millió dolláros hitelkeretet biztosított a legnagyobb európai bányásznak a frankfurti székhelyű Northern Data AG-nek, valamint szeptemberben tetemes mennyiségű részvényt vásárolt fel, a bányászcégben részesedést szerezve ezzel.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

Ambiciózus bányászati céljainak megvalósítása érdekében a Tether eddig Uruguayban, Paraguayban és El Salvadorban alakított ki bitcoinbányász telephelyeket. Az előrejelzések szerint mindegyik telephely 40 és 70 megawatt közötti kapacitással fog rendelkezni. Ardoino szerint a Tether bányászati tevékenysége 2023 végére várhatóan el fogja érni a 120 megawattot (MW). A cég 2025 végére a 450 MW-ot célozta meg, miután mintegy 150 millió dollárt fordított közvetlen bányászati beruházásokba idén.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex-jelentések és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Hamarosan indul a Tether bitcoinbányája

/bloomberg, cryptopolitan, cryptobriefing, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img