A bitcoin hálózat egyre erősebb

spot_img

A BitInfoCharts adatai szerint a Bitcoin hashráta új csúcsot ért el, 203,5 exahasht másodpercenként, ami azt jelenti, hogy a hálózat erősebb, mint valaha.

(forrás: https://bitinfocharts.com)

A hashráta az újabb érmék bányászatához és a hálózat biztosításához szükséges teljes számítási teljesítményre utal.

A bitcoin bányászati nehézsége várhatóan még ezen a héten 24,98 billióra ugrik, ami csak egy hajszálra van a 25 billiós határtól. A bányászati nehézség kéthetente automatikusan módosul a bitcoin hashrátája alapján. Minél telítettebb a hálózat, annál több érmét állítanak elő, ezért van szükség pozitív kiigazításra a túltermelés elkerülése érdekében (és fordítva).

A bitcoin nehézségi szintje 2021. július 3-án rekordot jelentő 27,94%-ot zuhant, miután a bányászok elvándoroltak Kínából, amit a kínai kormány kriptopénz bányászati tilalma váltott ki.

A hálózat hashrátája 2021. június 20-án mélypontra, másodpercenként 58,4 exahashrátára esett, de viszonylag gyorsan sikerült talpra állnia, köszönhetően a kínai bányászok más országokba, például Kazahsztánba és Oroszországba történő elvándorlásának. Októberre az USA lett a világ legnagyobb bitcoin bányász központja, megelőzve Kínát.

A bitcoin bányászat túlzott energiafogyasztásáról szóló viták szintén a tavalyi évben éleződtek ki, amelyek azóta sem csillapodtak.

A Digiconomist által megosztott adatok szerint a vezető kriptovaluta 134 TWh villamos energiát fogyasztott 2021-ben, ami egy olyan gazdasági nagyhatalom energiafogyasztásához hasonlítható, mint Argentína. A megdöbbentő statisztika miatt sok környezetvédő panaszkodott a bitcoin bányászat éghajlatra gyakorolt káros hatásáról.

A támogatók azonban azzal érvelnek, hogy a kriptopénz bányászat valójában zöldebb, mint a legtöbb iparág. Ezzel kapcsolatban pedig Lindsey Kelleher, a Blockchain Association vezető politikai menedzsere osztott meg néhány érdekfeszítő gondolatot, amit egy korábbi cikkünkben mi is közöltünk.

További bányászattal kapcsolatos híreket és kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/u.today, beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img