Kriptopénzügyek | kriptovaluta kereskedési szolgáltatást fog bevezetni a Raiffeisen Bank International

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A Bloomberg forrásai szerint közel lehet a Binance és az amerikai igazságügyi minisztérium (DoJ) közötti megállapodás. Az amerikai hatóság évek óta vizsgálódik a legnagyobb kripto tőzsde ellen, de most úgy tűnik, hogy az eljárás akár már ebben a hónapban lezárulhat.
  • A legnagyobb kripto tőzsde vezetője szerda este az alábbi sorokkal búcsúzott el követőitől. CZ a váltó ellen folyó amerikai vizsgálatok lezárásaként, a hatóságokkal költött alku részeként távozik a Binance vezetői pozíciójából, ahová legkorábban 3 év múlva térhet vissza.
  • A korábban megszellőztetett belsős információk igaznak bizonyultak, az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (DoJ) kedd este bejelentette, hogy lezárja a Binance ellen 3 éve megkezdett vizsgálatát.
  • Utolsó hetéhez érkezett a Binance és a Kripto Akadémia őszi nyereményjátéka. A november során szerdától szerdáig tartó fordulókban 600 dollár értékű kereskedési tőkét és egy ultraszéles monitort nyerhet, aki rajtunk keresztül regisztrál(t) a Binance oldalára.

Kraken

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet engedély nélküli tőzsde üzemeltetésével vádolta meg a Krakent. A hatóság hétfő este kezdeményezett peres eljárása szerint: “A Kraken üzleti gyakorlatai, elégtelen belső kontrolljai és hiányos nyilvántartása kockázatokat jelentenek, és tiltottak lennének minden megfelelően regisztrált értékpapír-közvetítő esetében.”

Utolsó esély a részvételre, hamarosan véget ér az ultraszéles monitorért folyó játék

Piaci zanza

  • A bitcoin az elmúlt két hétben kétszer is bejárta a 34 000 – 38 000 dollár közötti árfolyamsávot. Elemzők szerint ezen a héten az első három nap hozhat nagyobb izgalmakat, mert a csütörtöki amerikai hálaadási ünnep és munkaszüneti nap miatt, a hét második felében már kisebb aktivitás várható a piaci forgalom nagy részéért felelős nyugati szereplőktől.
  • Véget ért SBF pere, legalábbis az esküdtek minden egyes vádpontban bűnösnek találták, így most már csak a bíróra várunk, a jövő év elején tudjuk meg, pontosan mennyit kell ülnie Sammy-nek. Így most kicsit nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen nincs miről beszélnünk, de természetesen azért találtunk érdekességeket a kriptopénzek világából, Kripto Percek 45. hét!
  • A Bitcoin hálózati díjak novemberben ismét óriásit növekedtek köszönhetően az Ordinalsoknak, azaz a Bitcoin NFT-éknek. A Bitcoin Ordinals feliratok darabszáma bőven 42 millió felett jár és jelenleg is uralják a Bitcoin tranzakciók többségét, ami jelentősen befolyásolja a hálózat díjstruktúráját és növeli a tranzakciós költségeket.
  • A korábbi bitcoinbányász teljesítményekből is kiderült, hogy a legtöbb bitcoint birtokló bitcoinbányász vállalat a Marathon Digital Holdings, amely 2023 október végén 13 396 BTC-vel rendelkezett. Pár napja fejeződött be a harmadik negyedéves jelentéseknek a leadása, amelyek összesítéséből szintén az látszik, hogy a Marathon Digital bitcoin állománya a legnagyobb és az összes bitcoinbányász bitcoin állományának a 34%-át teszi ki.
  • A Grayscale Research szerint a kriptovaluták bevezetése Argentínában nagyban hozzájárulhat az állampolgároknak elkerülni a hiperinflációval járó pénzügyi buktatókat, valamint a helyi valuta több mint 100%-os éves leértékelődését az amerikai dollárral szemben. A megválasztott új elnök, Javier Milei nagyszabású terveket sző a monetáris politika megreformálására és az argentin központi bank esetleges bezárását is számításba vette.
  • A kriptovaluták hagyományos bankszektorban való egyre szélesebb körű elterjedését jelzi az alábbi jelentős előrelépés is, miszerint a Raiffeisen Bank International 2024. január végéig kriptovaluta kereskedési szolgáltatást kíván bevezetni lakossági ügyfelek számára.
  • A Forbes kutatómunkája szerint Bhután titokban dollármilliókat költött állami tulajdonban lévő bitcoinbányász telephelyek létrehozzására az országban, hogy többek közöttt elkerüljék a gazdasági válságot. Bhutáni tisztviselők soha nem hozták volna nyilvánosságra az ország bitcoinbányász törekvéseit, a telephelyeknek a pontos helyét és össz kapacitását.
  • A Blast, egy újonnan létrehozott Ethereum layer-2 hálózat, amely vonzó staking hozamokkal kecsegtet. A Layer-2 hálózaton zárolt kriptovaluták összértéke indulás óta már most meghaladja a 335 millió dollárt és gyorsan meg is szerezte a stakelt ethereum harmadik legnagyobb birtokosának kijáró pozíciót.

Bybit: 20 dolláros bónusz az első befizetőknek, kereskedési verseny az aktív kereskedőknek

Kripto Akadémia kisokos

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Balage kereskedő kollégánk heti videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok KriptoTalk címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img