Binance: 4 milliárd dollárra bűntethetik, de tovább működhet a tőzsde

spot_img

A Bloomberg forrásai szerint közel lehet a Binance és az amerikai igazságügyi minisztérium (DoJ) közötti megállapodás. Az amerikai hatóság évek óta vizsgálódik a legnagyobb kripto tőzsde ellen, de most úgy tűnik, hogy az eljárás akár már ebben a hónapban lezárulhat.

Az amerikai állam a források szerint 4 – 5 milliárd dollár közötti összegre büntetné a váltót, aminek megfizetéséért cserébe az tovább üzemelhetne. A hatóság nyomozói emellett teljes hozzáférést is kérnének az ügyfelek adataihoz, hogy figyelemmel kísérhessék azokat, akik a legnagyobb kripto tőzsdét próbálják meg illegális tevékenységekre felhasználni. A DoJ korábban súlyos vádakkal, például az Oroszország és Irán ellen hozott nemzetközi szankciók kijátszásának lehetővé tételével vádolta meg az oldalt.

A forrás szerint elképzelhető, hogy a tőzsde igazgatója, CZ ellen valamilyen vádemelést is kilátásba helyezhetnek. Ennek célja az lehet, hogy változást kényszerítenek ki a tőzsde vezetésében.

A piac nagy kilengéssel reagált a bejelentésre, de a tőzsde saját kriptovalutája, a BNB coin árfolyama a reggeli órákig végül ~11%-kal emelkedett.

Érdekesség, hogy ez a kilengés a tőzsde saját kriptovalutájának teljes piaci részesedését 37.2 milliárd dollárról 40 milliárd dollár fölé lökte, vagyis némi túlzással, de a Binance már meg is kereste a büntetés összegének nagyobbik részét.

Amennyiben igaz a hír és rövidesen tényleg megállapodás születik a felek között, az sokat javíthat a piac általános hangulatán. A Binance ellen lebegtetett minisztériumi eljárás évek óta lóg a levegőben, így a szereplők ezzel egy régi FUD forrás végére tehetnének pontot. A kiszivárgott információk alátámasztják azokat a korábbi híreket is, miszerint a Binance-et túl nagynak tarthatják ahhoz, hogy egy eljárás miatt esetleg bedöntsék, ezért a hatóságok is igyekeznek békésebb úton lezárni a történetet.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img