Bitcoin elnök Argentinában, Hálaadás és AI láz a tőzsdéken

spot_img

A bitcoin az elmúlt két hétben kétszer is bejárta a 34 000 – 38 000 dollár közötti árfolyamsávot. Elemzők szerint ezen a héten az első három nap hozhat nagyobb izgalmakat, mert a csütörtöki amerikai hálaadási ünnep és munkaszüneti nap miatt, a hét második felében már kisebb aktivitás várható a piaci forgalom nagy részéért felelős nyugati szereplőktől.

A bitcoin árfolyama egyelőre tartja az október vége óta követett emelkedő trendet

A bitcoin jövője kapcsán érdekes fejleményeket hozhat, hogy valószínűleg a bitcoin párti Javier Milei nyeri az argentin elnökválasztást. Milei a szavazatok 90%-os feldolgozottságánál 56-44 arányban vezet, így elképzelhető, hogy El Salvador után létrejöhet egy második kriptók iránt nyitott kormányzat a latin-amerikai régióban.

Javier Milei megosztó szereplője lehet a nemzetközi politikának, a sajtó képviselői leginkább Trump elnökhöz hasonlítják Argentina új vezetőjét.

Ugyancsak a hétvége történése volt, hogy a BlackRock után a szintén több ezer milliárd dolláros vagyon felett őrködő Fidelity is benyújtott egy spot ethereum etf indítására vonatkozó kérelmet az amerikai tőzsdefelügyelethez. Az ETH árfolyama ezúttal sem adott erős reakciót, a hétvége mérsékelt, 100 dolláros emelkedése inkább az emelkedő bitcoin árfolyam lekövetésének volt betudható, mintsem az ether vásárlók megjelenésének.

A hét legfontosabb hagyományos gazdasági eseményei, amik a kripto piacon is okozhatnak ingadozásokat, egy kedd esti (20:00) rövid amerikai jegybanki összefoglaló megjelenése és a szerdai munkanélküliségi adatok (14:30) közzététele lehet.

A mesterséges intelligenciákhoz köthető kriptovalutákra ugyancsak kihathat, hogy kedden este (valamikor 22:00 után) a Nvidia fogja közzétenni a negyedéves pénzügyi jelentését. Az AI-ban érdekelt videókártya gyártó bejelentései idén már több alkalommal éreztették hatásukat az ebbe a kategóriába tartozó kriptovaluták árfolyamában.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img