Kriptopénzügyek | folytatódik a Binance-el közös kereskedési versenyünk

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Piaci zanza

  • A bitcoin éppen egy hónapja, október 12-én rugaszkodott el és kezdte meg az eddig 40%-os emelkedést hozó menetelését. Miközben az árfolyam 26 500-ról közel 38 000 dollárig emelkedett, sor került egy szimbolikus trónfosztásra. A múlt hét óta már nem egy kripto tőzsde, hanem egy hagyományos piaci szereplő birtokolja a legnagyobb bitcoin tőzsde címét.
  • November közepén szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 október havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, tekintsük át az elmúlt hónap Bitcoin hálózat adatait, mennyire volt nehéz bitcoint bányászni.
  • Ismét az Iris Energy a hónap leghatékonyabb bányásza. Előző cikkünkben átnéztük a Bitcoin hálózat adatait, amelyből az derült ki, hogy az elmúlt hónapban is nőtt a hálózati nehézség és a hashráta is, ahogy eddig az év minden hónapjában. Lássuk a bitcoinbányászok október havi teljesítményeit a számok tükrében.
  • A bitcoin árfolyama kedd délután egy határozott lépést tett lefelé, amivel ~8%-os mínuszba került az egy héttel ezelőtt beállított idei, 38 000 dolláros csúcshoz képest. Elemzők szerint ez a megtorpanás, az elmúlt 3 hónap legnagyobb korrekciója lehet az a “dip”, amire eddig sok lemaradó várt, bár a vélememényeik már megoszlanak arról, hogy az esés pontosan hol érhet véget.
  • A világ legnagyobb vagyonkezelője júniusban jelentette be, hogy egy spot bitcoin etf befektetési terméket szeretne indítani, aminek engedélyeztetése jelenleg is folyamatban van. Ezt kiegészítve a múlt héten jelezték, hogy az ethereummal kapcsolatban is hasonló terveket dédelgetnek és már lépéseket tettek egy spot ethereum etf indítására.  Ezen fejlemények után sokan bedőltek annak az esti órákban érkező álhírnek is, ami egy harmadik kriptovaluta nevét hozta összefüggésbe a vállalattal.
  • Az SC Ventures, a Standard Chartered bank befektetési és innovációs ága elindította a Libeara nevű tokenizációs platformját. A Libeara-t különálló szingapúri székhelyű vállalatként jelentette be ezen a héten kedden az SC Ventures.
  • Ismét éves csúcsot döntött a bitcoin árfolyama. A legnagyobb kripto tőzsdén a cikk írásáig egyelőre szerényen, de 8 dollárral sikerült az egy hete beállított korábbi rekordot túlszárnyalni. Sokan még erre az apró előrelépésre sem számítottak, ám az elemzők tegnapi, további korrekciókra vonatkozó várakozásai végül annak ellenére sem teljesültek, hogy a tőzsdefelügyelet szerdán újabb kripto etf-ek ügyében halasztotta el a döntéshozatalt.
  • A francia kisbefektetők körében a kriptovaluták népszerűsége felülmúlja a hagyományos tőzsdei befektetésekét, állapította meg a francia pénzügyi hatóságok tanulmánya. Az Autorité des Marchés Financiers (AMF) és a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezetének (OECD) felmérése alapján a francia felnőtt befektetők 9.4%-a rendelkezik bitcoinnal, ethereummal, vagy valamilyen más kripto eszközzel.
  • Ez történt ma: újabb stabilcoin érkezik a Paxos-tól, új kriptotőzsdét indít a Binance és bűnösnek vallotta magát a Mutant Ape Planet alapítója. 
  • A BlackRock csütörtök délután hivatalosan is benyújtotta az Ethereum spot ETF indítási kérelmét az amerikai tőzsdefelügyelethez. A világ legnagyobb vagyonkezelőjének ezirányú szándékára a múlt hét óta, egy állami adatbázisban megjelenő bejegyzésből lehetett következtetni.
  • A legnagyobb stabilcoin, az USDT mögött álló Tether azt tervezi, hogy a következő hat hónapban mintegy 500 millió dollárt fektet bányászati létesítmények építésébe és jelenleg is működő bitcoinbányász vállalatokba történő tulajdoni hányad megszerzésébe. A Tether grandiózus bányász terveiről Paolo Ardoino műszaki igazgató nyilatkozott a Bloomberg-nek.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirex-et. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Balage kereskedő kollégánk heti videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok KriptoTalk címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img