Újabb kripto etf döntést halasztottak januárig, miközben éves csúcsot döntött a bitcoin árfolyama

spot_img

Ismét éves csúcsot döntött a bitcoin árfolyama. A legnagyobb kripto tőzsdén a cikk írásáig egyelőre szerényen, de 8 dollárral sikerült az egy hete beállított korábbi rekordot túlszárnyalni.

Sokan még erre az apró előrelépésre sem számítottak, ám az elemzők tegnapi, további korrekciókra vonatkozó várakozásai végül annak ellenére sem teljesültek, hogy a tőzsdefelügyelet szerdán újabb kripto etf-ek ügyében halasztotta el a döntéshozatalt.

Ezen a héten egy jogi/adminisztratív eljárás kínált volna lehetőséget a bitcoin etf-ek engedélyezésére. Az amerikai tőzsdefelügyelethez már egy tucat vagyonkezelő adott be ezzel kapcsolatos kérelmet, melyek elbírálási határideje más-más napokra/hetekre esik. Bár a legtöbbnél már októberben döntés született a 2024 januárjáig történő halasztásról, a Grayscale és a Hashdex ügyeiben csak ezekben a napokban jártak le a határidők.

A felügyelet tegnap ezen esetekben is a 2024 januárjáig történő halasztásról rendelkezett.

Ez a döntés annyiban befolyásolhatta volna a többi kérelmet, hogy szakértők szerint ha egy bitcoin etf-et engedélyeznek, akkor azzal egy időben valószínűleg az összes többi is engedélyt fog kapni az indulásra. Ennek oka az lehet, hogy a hatóság valószínűleg senkit sem akar majd kivételezett helyzetbe hozni, és minden szolgáltatónak lehetővé fogja tenni, hogy egyszerre hozhassák forgalomba a hagyományos piacokra szánt bitcoin befektetési termékeiket.

Az éves csúcsig visszanyargaló bitcoin erősségét tegnap sok alt igyekezett kihasználni, az ethereum viszont továbbra sem élt a lehetőséggel. Az éppen egy hete kiszivárgó BlackRock Ethereum ETF hír ellenére a második legnagyobb kriptovaluta továbbra is csak mérsékelt eredményeket tud felmutatni.

Balra: a bitcoin árfolyama a BlackRock Bitcoin ETF hírek megjelenését követő 1 hét során, Jobbra: az ethereum árfolyama a BlackRock Ethereum ETF hírek megjelenését követő 1 hét során

A bitcoin júniusban, egy héttel a Blackrock Bitcoin ETF bejelentése után már több mint 22%-os pluszban volt, az ETH viszont most ugyanezen idő alatt csak egyetlen igazán jó napot tudott produkálni, és ez alatt is csak 13%-os nyereséget ért el. A múlt hét csütörtökön beállított árfolyam csúcsot azóta sem sikerült túlszárnyalni.

Az erőtlen reakció egyes elemzők szerint aggodalomra adhat okot és a gyengeség jele lehet, mások szerint viszont ez még továbbra is csak a vihar előtti csend, és minél tovább húzódik, annál erősebb lesz a kitörés. Mivel az Ethereum ETF indítása hivatalosan még nem volt megerősítve, csak közvetett módon, online regisztrációs bejegyzésekből értesültünk róla, sokan a BlackRock hivatalos közleményére várnak és ettől remélik a második legnagyobb kriptopénz megindulását.

Amint korábban már említettük, az ethereum több mint 550 nap után hagyhatná el a medve piac alatt bejárt régiót, amihez ~2150 dollár fölé kellene emelkednie.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img