Franciaországban az ingatlan után a kripto a legnépszerűbb befektetés

spot_img

A francia kisbefektetők körében a kriptovaluták népszerűsége felülmúlja a hagyományos tőzsdei befektetésekét, állapította meg a francia pénzügyi hatóságok tanulmánya.

Az Autorité des Marchés Financiers (AMF) és a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezetének (OECD) felmérése alapján a francia felnőtt befektetők 9.4%-a rendelkezik bitcoinnal, ethereummal, vagy valamilyen más kripto eszközzel. Ez meghaladja azok számát, akik részvényekben (7.3%), ETF-ekben (2.4%), vagy bármilyen más egyedi tőzsdei eszközben rendelkeznek kitettséggel. Az élen továbbra is az ingatlanhoz köthető befektetések állnak, 10.7%-os részesedéssel.

A toplistán az NFT-k is mérhető, 2.8%-os részesedéssel rendelkeznek

A tanulmány szerint a francia felnőttek 24%-a rendelkezik valamilyen befektetéssel, amiből 12% csak a Covid járvány után tett szert először valamilyen piaci kitettségre. Az átlagos befektetéseik értéke 5 000 euró körül alakul. A kripto befektetések átlaga ennél alacsonyabb, átlagosan 4070 euró, míg a tőzsdei befektetéseké magasabb, 5743 euró.

Az új befektetők jellemzően fiatal férfiak, többségük 20-as és 30-as éveiben jár és sokkal inkább támaszkodnak a közösségi média, a barátok és befolyásos személyek tanácsaira, mint a hivatásos pénzügyi tanácsadókra.

A felmérés szerint leginkább a magas infláció, a hagyományos megtakarítási számláknál magasabb hozamok elérése, a COVID-19 járvány kulturális hatásai, valamint a Franciaországban bevezetett intézkedések (nyugdíjreform, energiaválság) motiválják a fiatalokat a befektetésre.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img