Ez történt ma | újabb stabilcoin érkezik a Paxos-tól

spot_img

Új kriptotőzsdét indít a Binance Thaiföldön 

A Binance új kriptovaluta tőzsdét fog indítani Thaiföldön Gulf Binance néven. A vegyesvállalat már most megszerezte a digitális eszközökhöz szükséges üzemeltetői engedélyeket az ország pénzügyminisztériumától. A tőzsdét a thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) fogja szabályozni. Az új platform várhatóan 2023 negyedik negyedévében nyitja majd meg a kapuit. A Binance és a thaiföldi milliárdos, Sarath Ratanavadi Gulf Energy nevű vállalatával először 2022 elején kötöttek megállapodást a vegyes vállalat megalapításáról. 

Teljes körű kriptolicencet kapott a német Commerzbank AG bank. 

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG megkapta a német szabályozó hatóságok jóváhagyását digitális eszköz letétkezelési üzletág működtetésére. A kiadott nyilatkozat szerint a bank a digitális eszközökre helyezi a hangsúlyt, mivel a tokenizált eszközök letétkezelése iránti kereslet növekszik. Több német bank is saját digitális letétkezelési üzletág beindításán dolgozik: a DZ Bank AG szintén közölte, hogy saját digitális eszközletéti platformot indított, a Deutsche Bank AG pedig nemrégiben szerzett letétkezelési engedélyt. 

A digitális eszközök letétkezelése iránti kereslet hónapról hónapra növekszik a kriptotőzsdék ügyfeleinek vagyonát védő rendeletek elfogadásával. Bár sokan kritizálták az Európai Unió kriptoeszközök piacairól (MiCA) szóló törvényjavaslatát, amiért nem foglalkozik többek között a DeFi iparággal, azonban úttörő javaslat lehet a világon és vonzóvá teheti az EU-ban a még kialakulófélben lévő tokenizációs szegmenst.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

Óriási nyereségben a dél-koreai nyugdíjalap

A dél-koreai nyugdíjszolgáltató, a Nemzeti Nyugdíjszolgálat (NPS) közel 20 millió dollár értékben vásárolt Coinbase (COIN) részvényeket a harmadik negyedévben, jelentette a News1 helyi hírportál, hivatkozva az NPS legutóbbi jelentésére. Az NPS 282673 darab részvényt vásárolt 70,5 dolláros átlagáron, ami 19,92 millió dolláros befektetést, azaz közel 26 milliárd koreai wont jelentett. A részvények értéke a tegnapi tőzsdezárást követően jelenleg 27,74 millió dollár körül alakult. 

Az alap állítólag először vett fel digitális eszközökkel foglalkozó vállalatot amerikai részvényportfóliójába. A dél-koreai nemzetgyűlés kritizálta az alapot, amiért kitettséget vállal a virtuális eszközökkel kapcsolatban. A kriptovalutákba befektető nyugdíjalapokkal szemben az egyik fő kifogás az, hogy a digitális eszközök nem termelnek készpénzt, és a megtérülés egyetlen módja az, ha eladják őket annak, aki hajlandó többet fizetni értük. 

A Mutant Ape Planet alapítója bűnösnek vallja magát

Az NFT gyűjtemény alapítója, a francia állampolgárságú Michel Aurelien, akit a BAYC kollekciók sikere inspirált elismerte, hogy hamis ígéretekkel szándékosan becsapta a befektetőket. Bár a YugaLabs semmilyen módon nem támogatta vagy hagyta jóvá ezt a „majmos” verziót, néhány hónap alatt azonban mégis népszerűvé vált. Az eljárás során kiderült, hogy az alapítónak és csapatának soha nem állt szándékában beváltani ígéreteit, kezdettől fogva a cél a rugpull volt.

Aurelien-t januárban tartóztatták le a belbiztonsági nyomozók a JFK repülőtéren, és azzal vádolták meg, hogy becsapta a befektetőket. Közel egy év elteltével bűnösnek vallotta magát többszörös csalás elkövetésére irányuló összeesküvés vádjában. A vádlott akár öt év börtönbüntetésre is számíthat. A perben eljáró ügyész megerősítette, hogy a bíróság elkötelezett a befektetők védelme iránt, függetlenül attól, hogy a csalás a kriptoszférában vagy máshol történik.

USD alapú stabilcoint dob piacra a Paxos

November 15-én a Paxos megkapta az előzetes jóváhagyást a Szingapúri Monetáris Hatóságtól (MAS), hogy egy teljesen új szervezetet hozzon létre Paxos Digital Singapore Pte. Ltd. néven. Az új cég digitális fizetési token szolgáltatásokat fog nyújtani, és a MAS által javasolt stabilcoin szabályozás szerinti USD alapú stabilcoin kibocsátását tervezi.

“Az amerikai dollár iránti globális kereslet még soha nem volt ilyen erős, ugyanakkor az USA-n kívüli fogyasztók számára továbbra is nehézséget jelent, hogy biztonságosan, megbízhatóan és szabályozási védelem mellett jussanak dollárhoz” – mondta Walter Hessert, a Paxos stratégiai vezetője.

Még nyáron, augusztus 15-én jelentette be a MAS a stabilcoinok szabályozására vonatkozó végleges keretrendszerét, amelynek a nem banki kibocsátású, a szingapúri dollár vagy éppen az euró, a brit font és az amerikai dollár értékéhez kötött tokenek kibocsátására vonatkozik. 

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | a Coinbase után a Circle is tőzsdére léphet

/beincrypto, coindesk, cryptopotato, binance, cointelegraph, coinpaprika/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img