Ez történt ma | a Coinbase után a Circle is tőzsdére léphet

spot_img

Tárgyalásokat folytat a SEC a Grayscale-el

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) tárgyalásokat kezdeményezett a Grayscale-el, hogy megvitassák a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) átalakítását spot Bitcoin ETF-re. A Grayscale információk szerint azóta folytat egyeztetéseket a SEC Kereskedési és Piaci Főosztályával és a Vállalati Pénzügyi Főosztállyal, miután egy amerikai szövetségi bírósági ítélet semmisnek minősítette a SEC a Grayscale ETF kérelmének elutasítását.

A SEC hivatalosan még nem kommentálta, hogy tárgyalásokat folytatna a Gryscale-el. Legutóbbi interjúja során Gary Gensler is kitért a konkrét válaszadások elől. Ennek ellenére kiemelte az ügynökség vállalatfinanszírozási ágának munkáját a fejlődő technológia és üzleti modellek kezelésében. Ez a részleg központi szerepet fog játszani a Grayscale ETF kérelmének értékelésében. 

Tőzsdére léphet a Circle

A Bloomberg jelentése szerint, az USDC mögött álló Circle 2024 elejére tervezi a részvénykibocsátást, a tőzsdei bevezetést (IPO). A vállalat állítólag tanácsadókkal folytat tárgyalásokat a lehetséges tőzsdei bevezetés előkészítése érdekében. Bár a Circle potenciális IPO-jának értékelése még bizonytalan, a vállalat már régóta törekszik arra, hogy nyilvánosan jegyzett amerikai társasággá váljon. Ennek érdekében a Circle még tavaly kötött megállapodást egy magántőke társasággal, a Concord Acquisition Corp-al a tőzsdére lépésről, amelyet a Barclays Bank korábbi vezérigazgatója vezet.

Olyan iparági pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Circle mellett a Ripple Labs is a tőzsdére lépést tervezi. Ha igazak is a pletykák, a Ripple jogi csatája az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságával (SEC) késlelteti a 2024-es IPO-ra vonatkozó terveket.

Nyereményjáték: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

Ubisoft – Immutable együttműködés

Új blokklánc játékprojektet fejleszt közösen az Ubisoft és az Immutable. A Ubisoft stratégiai innovációs laboratóriumának alelnöke, Nicolas Pouard, aki a Ubisoft blokklánc kezdeményezéseit is vezeti, nyilatkozatában elmondta, hogy az Immutable zökkenőmentes integrációt kínál a játékfejlesztők számára, hogy kriptográf elemeket adjanak hozzá projektjeikhez.

A játékról konkrét részletek nem derültek még ki, de annyit elárultak a fejlesztők, hogy a játékosok digitális tulajdonjogokkal fognak rendelkezni. Az Immutable, az Immutable X layer-2 blokklánc mögött álló cég, eddig olyan blokklánc alapú játékokat dobott piacra, mint például a Guild of Guardians vagy a Kripto Akadémia Gaming csapata által is játszott Gods Unchained.

Bybit: 20 dolláros bónusz az első befizetőknek, kereskedési verseny az aktív kereskedőknek

Digitális eszköz letétkezelési szolgáltatást indít a HSBC

Az európai bankóriás, a HSBC bejelentette, hogy új digitális eszköz letétkezelési szolgáltatást kínál tokenizált értékpapírok számára intézményi ügyfeleinek. Ezzel a lépéssel a HSBC belépett azoknak a nagy pénzintézeteknek a sorába, amelyek a hagyományos banki szolgáltatásaikba már integrálták a tokenizációs lehetőséget, a tokenizált eszközök tárolását, kereskedését vagy éppen a digitális eszköz letétkezelési szolgáltatást.

A CNBC beszámolója szerint a bank a svájci Metaco kripto letétkezelő céggel működik együtt, amelyet a Ripple még májusban felvásárolt. A HSBC szolgáltatása a tervek szerint 2024-ben indul majd el. A letétkezelési szolgáltatás szorosan együtt fog működni a HSBC Orion platformjával, amely tokenizált eszközök kibocsátására szolgáló platformként hozták létre a közelmúltban, amin elsőként tokenizált aranyat hoztak létre.

Layer 2 hálózat indítását tervezi a Kraken 

A Coinbase példájához hasonlóan a Kraken saját Layer 2 hálózat indítását tervezi. A CoinDesk által közzétett jelentés szerint az amerikai kriptováltó a Polygonnal, a Matter Labs-szal és a Nil Foundation-el együttműködve fog dolgozni egy saját Layer 2 hálózat építésén. További részletek nem derültek ki és ez ügyben még a Kraken sem akar nyilatkozni. Annyi bizonyos, hogy a Kraken oldalán közzétettek egy álláspályázati felhívást, amiben vezető kriptográfiai mérnököt keresnek, akinek a munkakörében a “layer 2 megoldások tervezése és megvalósítása” is szerepelhet.

Blokkolják a Coinbase weboldalát Kazahsztánban 

A kazah hatóságok megerősítették, hogy blokkolják a hozzáférést a Coinbase oldalához. A hatóságok a digitális eszközökről szóló 2023 februárjában életbe léptetett törvényre hivatkoznak, amely tiltja az engedély nélküli digitális valuta kibocsátását és kereskedését, valamint a kriptovaluta váltást. A Kazah Köztársaság Kulturális és Információs Minisztériumának képviselői kifejtették, hogy azért blokkolják és egyben vádolják is a Coinbase-t, mert megsértették a kazah digitális eszközökről szóló törvényt.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | elrajtolt a Binance és a Kripto Akadémia közös nyereményjátéka

/beincrypto, bitcoinist, bloomberg, decrypt, cryptoglobe, coinjournal, CNBC, cryptopolitan, the block, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img