Ez történt ma | elrajtolt a Binance és a Kripto Akadémia közös nyereményjátéka

spot_img
Szüneteltek a kiutalások a Kraken és a Gate.io kriptotőzsdéken

Szinte egy időben váratlan kiutalási leállással néztek szembe a Kraken és a Gate.io kriptotőzsdék felhasználói 2023. november 2-án kora reggel, így átmenetileg nem tudtak hozzáférni kriptoeszközeikhez. A Kraken-ről közel 40 percig nem lehetett kiutalni, azonban a fennálló hibát javították és helyreállt a szolgáltatás. A kiutalások befagyasztása egybeesett a Kraken 08:00 UTC-re tervezett karbantartásával, bár az továbbra sem világos, hogy a két esemény között volt-e összefüggés.

Ezzel párhuzamosan a Gate.io kriptotőzsdén is leállították a kripto kiutalási lehetőséget, ami több mint 6 órán keresztül tartott meg nem nevezett technikai probléma miatt. Többször is felhívtuk olvasóink figyelmet, hogy a kriptovaluták kriptotőzsdén való tárolása kockázatos, csak annyit érdemes tőzsdén tárolni, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, pszichikai terhet. Kriptovaluták tárolására kriptos hardver tárcákat ajánljuk.

A Gate.io-n történő kiutalások visszatartása (forrás: Arkham Intelligence

Megszűnik a rubel fizetési lehetőség a Binance-en

A Wall Street Journal jelentése szerint a Binance megszünteti az Advanced Cash (Advcash) céggel 2019-ben létrehozott rubellel történő fizetési lehetőséget, amely lehetővé tette eddig a szankciókkal sújtott orosz bankokból történő pénzátutalásokat. A tőzsde döntése valószínűleg annak a következménye, hogy a Binance a közelmúltban lépett ki az orosz piacról, miután eleget tett a szabályozási nyomásnak. 

A legnagyobb kriptotőzsde több joghatóságban is – köztük az Egyesült Államokban – fokozott szabályozói ellenőrzéssel néz szembe és hangsúlyozza, hogy a globális megfelelési stratégiájához igazodva más országokban végzett tevékenységekre összpontosít. Belize Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága felügyelete alatt működő Advanced Cash Limited nem kapott hivatalos értesítést a Binance-től partnerségük állapotáról. 

Limitált kiadású Adidas cipő érkezik Bugatti dizájnnal

Az Adidas és a Bugatti egy korlátozott számú futballcipő exkluzív árverését jelentette be. Ez az egyedülálló együttműködés az Adidas web3 platformján kerül megrendezésre. Ezek a futballcipők nem hétköznapi lábbelik, ugyanis digitális kistestvérrel is rendelkeznek, ami egyre inkább teret nyer a piacon. Az árverésen 99 pár cipő lesz elérhető, amelyek mindegyike a Bugatti ikonikus autódizájnját tükrözi. A kollekció színpalettáján a fekete és a kék egy jellegzetes árnyalata szerepel, amely a korai Bugatti Grand Prix autókra emlékeztet. 

Ez az aukció a licitálási folyamat miatt is kiemelkedik a többi közül. A gyűjtők a MoonPay segítségével tehetnek majd ajánlatot. Az aukció kriptovalutában zajlik, de úgy tervezték, hogy a digitális valutákhoz nem értők számára is elérhető legyen. Azok, akik nem rendelkeznek kriptovalutával, a platform egyszerű váltást biztosít fiat valutáról kriptovalutára, hogy mindenki részt vehessen az eseményen egyenlő esélyekkel. Az egyedülálló aukció november 8-11-e között lesz megtartva.

Tokenizált betéti állomány küldését tesztelte a Visa a HSBC-vel

A Visa befejezte a hongkongi monetáris hatósággal közösen a központi banki digitális valuta (CBDC) kísérleti programját a HSBC-vel és a Hang Seng Bankkal. A november 1-jei bejelentés szerint az e-HKD program magában foglalja a betétek tokenizálását, ahol a banknál letétbe helyezett pénzt a cég saját blokklánc főkönyvébe mintelték. A bankközi átutalás végső elszámolásáig eltelt idő, amint azt a bankok közötti kísérleti tesztelés is megerősítette, közel valós idejű volt. A Visa platformja a hét minden napján 0-24 órában fog működni, ellentétben a hagyományos elszámolási és fizetési rendszerekkel.

Ismét bevásárolt a Microstrategy

Októberben a MicroStrategy 155 BTC-t vásárolt több mint 5 millió dollár értékben. A harmadik negyedéves eredmény jelentésében azt is közölte, hogy a második negyedév vége óta 6067 bitcoint vásárolt 167 millió dollárért, 27 531 dolláros átlagáron, így a teljes bitcoin állománya 158400 darabra nőtt. Eddig a cég 4,69 milliárd dollárért vásárolt BTC-t, 29 568 dolláros átlagáron. A MicroStrategy pénzügyi vezérigazgató-helyettese Andrew Kang kijelentette, hogy a vállalat továbbra is bitcoint fog vásárolni és tartani fogja eddigi felhalmozott BTC állományát. 

Vádat emeltek a SafeMoon alapítói ellen

A SEC vádat emelt a SafeMoon kripto- és blokklánc-cég, valamint annak három vezetője ellen. A vádlottakat több mint 200 millió dollár értékű kriptovagyon hűtlen kezelésével vádolják. A vezérigazgató és a technológiai igazgató a SEC szerint részt vett a SafeMoon token piaci manipulálásában. A SEC vádjában az áll, hogy a vádlottak azt ígérték a befektetőknek, hogy a token árát a “Holdig” viszik, ellenben több mint 200 millió dollár értékben vontak ki kriptoeszközöket különböző likviditási poolokból. Ezen túlmenően a vád kimondja, hogy a befektetők pénzét személyes használati tárgyakra költötték és hűtlenül kezelték a meggazdagodás reményében.

Hongkong a tokenizálást is szabályozni fogja

Új tokenizációs szabályozási követelményeket hoz létre Hongkong. Christopher Hui, a hongkongi pénzügyi szolgáltatásokért és a pénzügyminisztérium felelős államtitkára a hongkongi Fintech Week rendezvényen mondta azt, hogy a hongkongi kormány várhatóan több szabályozási dokumentumot és körlevelet fog kiadni a tokenizált eszközökről, a stabilcoinokról és a kriptovaluta kereskedésről, miközben a világváros továbbra is folytatni fogja a Web3 központ létrehozására irányuló törekvéseit Ázsiában.

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. 

Csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. Híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb taggal bővült a Kripto Akadémia kereskedői csapata

/beincrypto, cryptopolitan, wsj, beincrypto, cointelegraph, cryptopotato, coinedition, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img