Vásárold meg kriptoval kedvenc Ferraridat

spot_img

A Reuters jelentése szerint kriptovalutákkal is lehet fizetni a Ferrari luxus sportautóiért, igaz egyelőre csak az Egyesült Államokban. A kriptoval történő fizetési megoldást hamarosan ki fogja terjeszteni Európára is az olasz autógyártó cég.

Enrico Galliera a Ferrari marketing- és kereskedelmi igazgatója a Reuters-nek adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a gazdag ügyfél kéréseknek tettek eleget ezzel a fizetési megoldással. “Néhány ügyfelünk fiatal befektető, akik vagyonukat kriptovaluták köré építették. Néhányan hagyományos befektetők, akik szeretnék diverzifikálni portfóliójukat” – mondta Galliera.

Az egyesült államokbeli Ferrari márkakereskedések a BitPay fizetési megoldását fogják használni, ami azonnali kifizetést tesz lehetővé. A vásárló ügyfelek bitcoinnal, ethereummal és USDC-vel tudnak fizetni ezeken a helyeken, valamint a Ferrari nem számít fel további díjat vagy felárat a kriptos fizetésért.

A kereskedők és végső soron a Ferrari hagyományos pénznemben kapják majd meg a kifizetéseket, nem fognak kezelni közvetlenül kriptovalutákat. A Bitpay-nek hála bizonyítható lesz a kriptovaluták forrása, és megszűnnek az árfolyamokhoz kapcsolódó volatilitási kockázatok” – mondta Ferrari szóvivője a CoinDesknek e-mailben elküldött közleményében. 

A Ferrari az idei év első felében több mint 1800 autót szállított ki az Egyesült Államokat is magába foglaló amerikai piacra. Galliera nem árulta el, hogy a Ferrari hány autót kíván eladni kripton keresztül, de szerinte a vállalat, amúgy is ki akarta próbálni a kriptos univerzumot. Elmondása szerint a cég rendelési portfóliója erős volt eddig idén, és 2025-ig teljesen le vannak kötve.

“A kriptovaluta fizetési megoldás segíti a márkát olyan emberekhez is hozzákapcsolni, akik nem feltétlenül ügyfeleink, de megengedhetnek maguknak egy Ferrarit.”

Legutóbb a Honda jelentette be, hogy kriptovalutával is lehet fizetni termékeiért. Elsőként, még 2021 februárjában a Tesla kezdte el a bitcoinnal történő fizetés elfogadását, de három hónappal később meg is szüntette a szolgáltatást, a bitcoinbányászat villamosenergia felhasználással kapcsolatos környezetvédelmi aggályokra hivatkozva. 

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptovalutával is lehet fizetni a Honda termékeiért

/reuters, coindesk, cointelegraph, bitpay/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img