Kriptovalutával is lehet fizetni a Honda termékeiért

spot_img

A japán autóipari óriás, a Honda partnerséget kötött az FCF ​​Pay blokklánc fizetési megoldást biztosító céggel. Az együttműködés eredményeként a Honda ügyfelei a hagyományos fiat pénznemek mellett különböző kriptovalutákkal is meg tudják vásárolni a Honda termékeit.

A Honda FCF ​​Pay-el történő együttműködése is bizonyítja a vállalat innovatív szellemiségét és elkötelezettségét, hogy lépést tartson a technológiai fejlődéssel. Ennek a partnerségnek a célja, hogy forradalmasítsa a Honda termékek vásárlási módjait – áll a Honda kiadott közleményében.

Az FCF ​​Pay fizetési szolgáltatásában természetesen a főbb kriptovalutákat is megtaláljuk, köztük a bitcoint, az ethereumot és a litecoint, valamint több mémérmét is, például a Shiba Inut, a Dogecoint és a PepeCoint. A mémérméken kívül stabilcoinok is elérhetőek, nevezetesen az USDC és az USDT. A fizetési kínálatban a nagyobb altcoinok is szerepet kapnak, például a BNB, az XRP, a DOT, a SOL és a MATIC

Fizetési lehetőségek a Hondánál az FCF PAY segítségével (forrás: FCF Pay X)

Az FCF​-el történő fizetési lehetőség egyelőre csak amerikai állampolgárok számára elérhető, de a jövőben más országokra is kiterjesztik. Az FCF ​​Pay adatai alapján az ügyfelek 3 dollár fix + 2% kriptovaluta díjra számíthatnak a termék fizetéskor. Vásárláson kívül a Honda autók vagy motorkerékpárok lízingeléséért és kölcsönzéséért is lehet kriptovalutákkal fizethetni.

Nem a Honda lesz az első japán autógyártó cég, amely elfogadja a kriptovalutákat, mint fizetési eszköz. Az SBI Motor, az iparág másik kiemelkedő szereplője már korábban megnyitotta kapuit a Bitcoin, mint fizetőeszköz előtt. Korábban a Tesla is jelentős felhajtást keltett, amikor bejelentette, hogy elfogadja a bitcoint és a dogecoint gépjármű vásárlás céljából.

Japán elkötelezettsége a Web3 innováció iránt

Japán Web3 innováció iránti elkötelezettségét a jelenlegi kormány Web3 projektcsapatának kezdeményezései is alátámasztják. A közelmúltban megjelent egy fehér könyv, amely az ország Web3 iparának bővítését célzó javaslatokat tartalmazza. A fehér könyv rávilágít Japán eltökéltségére, hogy továbbra is a technológiai fejlődés élvonalában maradjon és globális vezető pozíciót töltsön be a gyorsan fejlődő kripto iparágban.

Web3-as innováció a Hondával

Az Animoca Brands Japan még szeptember elején jelentette be, hogy partnerséget köt a Honda Motorral, a Gryfynnel és a GET Protocollal, hogy bevonja a rajongókat a Web3-ba. A Honda gyakorlatilag Honda KEY NFT-ket fog kiosztani minden oylan rajongónak, aki jelentkezik a tokiói Formula 1 Honda & Red Bull Welcome Event tombolára. A Honda által szervezett különleges esemény után NFT emléklapot kapnak a jegytulajdonosok, amit az esemény után válthatnak majd be különböző hondás ajándéktárgyakra. 

Stratégiai együttműködés a HSBC és a FCF Pay között

Az FCF ​​Pay-nek sem ez lesz az egyetlen fizetési együttműködése. A múlt hónapban kötött stratégiai megállapodást a brit bankóriással, a HSBC-vel, hogy lehetővé tegyék a jelzálogszámlák és hitelek kifizetését számos digitális eszközzel. Ez a partnerség is rámutat a kriptovaluták széles körű elfogadására és a növekvő integrációs igényt a hagyományos pénzügyi intézmények részéről.

A kriptovaluták fizetési módként való elfogadása egy olyan globális autóipari óriásnál, mint a Honda, valószínűleg arra ösztönzi majd más iparági szereplőket is, hogy hasonló módon járjanak el, ami egy befogadóbb és diverzifikáltabb pénzügyi ökoszisztémához vezethet a jövőben. 

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

2024 elejére várható a MoneyGram kriptotárcája

/investing.com, cryptotimes, cryptonomist, cryptopotato, incrypted/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img