Alacsony volummel debütáltak az Ethereum határidős ETF-ek

spot_img

Alacsony volumen mellett hétfőn elkezdődtek az Ethereum határidős ETF-ekkel történő kereskedések a Chicago Board Options Exchange-en (CBOE). Összehasonlítva a bitcoin határidős ETF-ek 2021 októberi nagy volumenű debütálásával, a piaci helyzet is kedvezőbb volt. 

Az első bitcoin határidős ETF (BITO) mindössze 15 perc alatt 200 millió dolláros kereskedési volument, míg a ProShares Bitcoin Strategy ETF 1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le az első napon.

Kapcsolódó cikkek:

Ezzel szemben a VanEck Ethereum Strategy ETF (EFUT), a legnagyobb Ethereum határidős ETF összesen 300000 dolláros forgalommal debütált. Az Ethereum határidős ETF-ekkel még csak most kezdték meg a kereskedést, így a volumenek változhatnak az idő előrehaladtával. Az alacsony volumennek több oka is lehet.

Jelenleg a volumenek mindenhol alacsonyak, legyen szó hagyományos tőzsdéről vagy kriptotőzsdéről, a kereskedési platformokról kifelé áramlik a tőke. A bitcoin határidős ETF indulásakor, 2021 októberében bikapiac volt. Jelenleg medvepiacot élünk, optimista elemzők szerint talán a medvepiac végén tarthatunk.  

Ezt is olvasd el:

Amikor a BITO debütált a NYSE-n, a világ legnagyobb tőzsdéjén, perceken belül elérhetővé vált például az Interactive Brokers (IBKR) felületén, valamint más nagyobb lakossági bróker felületeken. Az EFUT szintén elérhető az IBKR-en, de a CBOE-n, egy jóval kisebb tőzsdén lehet vele kereskedni. Ez önmagában is oka lehet annak, hogy a volumenek jóval alacsonyabbak, mint a BITO debütálásakor. Az összes Ethereum határidős ETF egyelőre csak a CBOE-n található meg. 

Az piacon található összes Ethereum ETF-et és ETN-t ezen a linken találod meg.

A ProShares, a VanEck, a Bitwise, a Valkyrie és a Volshares befektetési cégek Ethereum határidős ETF-ei együttesen jelentek meg a CBOE-n. Közülük a ProShares három Ethereum alapot vezetett be: az Ether Strategy Fund-ot (EETH), a Bitcoin and Ether Strategy ETF-et (BETH) és a Bitcoin and Ether Equal Strategy ETF-et (BETE).

A Bitwise termékei is elérhetővé váltak a chicagói tőzsdén, nevezetesen a Bitwise Ethereum Strategy ETF (AETH) és a Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF (BTOP). A Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF-je (BTF) mellett a Volshares ETH ETF-je is elérhetővé vált (Ether Strategy ETF – ETHU) a brazil Hashdex alapkezelő Ether Strategy ETF-re (EX) keresztelt piaci termékével.

A VanEck hivatalos X oldalán tette közzé, hogy jelentős adományt kíván nyújtani az Ethereum mögött álló fejlesztőcsapatnak, a Protocol Guild-nek. A nyilatkozat szerint a befektetési cég az Ethereum Strategy ETF-ből származó nyereségének 10%-át, 10 éven keresztül a Protocol Guild-nek ajánlja fel. 

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hamarosan elérhetőek lesznek az Ethereum ETF-ek a piacon

/trustnodes, vaneck, decrypt, just etf/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img