Musk és Saylor segítségével megszületett a Bitcoin Bányászok Tanácsa

spot_img

Musk tweetje tegnap megint megmozgatta a piacot. Szerencsénkre ezúttal a pozitív irányba. A Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy leült beszélgetni az észak-amerikai bányászokkal. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a bányászok késznek bizonyultak arra, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy az energiafogyasztásukból mekkora részt fedez fenntarható energia. A bányászok azt is támogatták, hogy a világszerte működő más bányászokat is bevonjanak a kezdeményezésbe.

Tíz perccel Musk tweejte után a Bitcoin árfolyama 38 000-ről 40 000 dollárra lőtt.

Michael Saylor, a MicroStrategy igazgatója már konkrétabb dolgokkal is előrukkolt. Saylor elmondta, hogy ő vezette a találkozót és megnevezte a résztvevő bányásztársaságokat is. Megtuduk, hogy ott voltak a legnagyobb szereplők is: a Riot Blockchain, az Argo, a Galaxy Digital és a Hut 8 Mining is. Közösen elhatározták, hogy létrehoznak egy szakmai szervezetet, a Bitcoin Mining Council-t, magyarul a “Bitcoin Bányászok Tanácsát”.

Ez az új szervezet felelne azért, hogy a különböző társaságok számára egységes és átlátható energiafelhasználási jelentéseket hozzon létre és világszerte előremozdítsa a zöld energia felhasználását a bányászásban.

A Twitteren az Argo igazgatója is megerősítette, hogy csatlakozott a Tanácshoz. Peter Wall úttörőnek nevezte a kezdeményezést és megígérte, hogy az Argo részéről mindent meg fog tenni az átláthatóság és a fenntarthatóság érdekében.

Elon Musk akkor került a kriptopénz közösség figyelmének középpontjába, amikor februárban bejelentette, hogy a Tesláért elfogad Bitcoint is. Május elején már arról számolt be, hogy megszüntette a Bitcoin fizetési lehetőséget a környezeti aggályok miatt. Időközben flörtölt a BTC-vel és a DOGE-val is, óriási hullámokat csapva az árakban. Ezzel a kezdeményezéssel most egy időre elnémíthatja a kritikusait: összehozta, hogy a helyi bányászok összefogjanak fenntartható bányászat mellett. Ez Musk megítélésére és a piacokra is egyelőre jó hatással volt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img