Még vizsgálja a Bitcoin ETF beadványokat a SEC

spot_img

A személyzet dolgozik a Bitcoin ETF  beadványokon” – mondta Gary Gensler, a SEC elnöke ezen a héten szerdán, amikor a spot bitcoin ETF-ek folyamatban lévő felülvizsgálati folyamatáról kérdezték.

Gary Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság elnöke szerdán nem szolgált túl sok új információval, amikor az ügynökség által vizsgált spot Bitcoin ETF-ekre vonatkozó kérelmek állapotáról kérdezték. Így nyilatkozott:

“Nem fogok előre ítélkezni” – mondta a Bloomberg TV-nek adott interjúban. “A személyzet dolgozik ezeken a beadványokon”.

Gensler arról sem kívánt nyilatkozni, amikor arról kérdezték, hogy mi lesz a következő lépés a szabályozó hatóság Grayscale kapcsán folyamatban lévő ügyében. Mint ismeretes a Tőzsdebizottság nem fellebbezett a múlt hónapban hozott bírósági ítélet ellen. Az elnök azt sem akarta megmondani az interjú során, hogy az ügynökség esetleg csak egyetlen egy Bitcoin ETF alapot hagyna-e jóvá, vagy mindet egyszerre, egy csokorban. 

Kapcsolódó cikkünk:

A SEC a múlt hónapban további haladékot kért annak eldöntése érdekében, hogy a vagyonkezelő óriások, köztük a BlackRock, az Invesco, a Valkyrie és a Fidelity által javasolt spot bitcoin ETF-eket jóváhagyja-e vagy sem. A haladék legalább további egy hónappal meghosszabbítja a folyamatban lévő felülvizsgálati folyamatokat.

“Nem egy, hanem több, azt hiszem, nyolc vagy tíz beadvány van jelenleg előttünk, amelyeket a személyzet és végül a Bizottság mérlegel” – mondta Gensler. “Amikor egy vagyonkezelő valamit a tőzsdére akar vinni, ezeket a tőzsdén kereskedett termékeket be kell jegyeztetnie a SEC-nél, ami egy bejelentési sorozaton fog keresztülmenni. Ez a folyamat némileg hasonlít a tőzsdére lépéshez, az IPO-hoz.”

A folyamat során a SEC Kereskedési Piaci Osztálya vizsgálja meg a bejelentéseket és a Vállalatfinanszírozási Osztály ad egyfajta visszajelzést a bevezetésre szánt termékről. Ennek a két csoportnak a neve Disclosure Review Team, akik reagálnak a potenciális kibocsátóknak. A felügyeletnél ez egy évtizedekre visszanyúló bevált folyamat. 

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Grayscale egy spot Ethereum ETF elindítását kérvényezte

/bloomberg, the block, coinwire/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img