A Grayscale egy spot Ethereum ETF elindítását kérvényezte

spot_img

A Grayscale Investments a NYSE Arca-val közösen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyását kéri, hogy a Grayscale Ethereum Trust-ot (ETHE) egy spot Ethereum tőzsdén kereskedett alappá (ETF) alakíthassák át. A Grayscale Ethereum Trust a világ legnagyobb ethereum befektetési terméke, közel 5 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal.

“A Grayscale-nél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a befektetőknek átlátható és szabályozott hozzáférést kínáljunk a kriptovalutákhoz a megszokott termékstruktúrákon keresztül” – mondta Michael Sonnenshein, a Grayscale vezérigazgatója egy nyilatkozatban. 

A Grayscale Investments, a világ legnagyobb kriptoeszköz kezelője évek óta kínál kripto befektetési lehetőségeket. A vállalat mind a 17 digitális eszköztermékét át akarja alakítani ETF-ekké. David LaValle, a Grayscale ETF-ekért felelős globális vezetője hangsúlyozta: “A Grayscale folytatja a kategóriájában legjobb ETF termékcsomag kiépítését”.

https://twitter.com/Grayscale/status/1708833538978840736

A legfrissebb adatok szerint a Grayscale Ethereum Trust közel 5 milliárd dollárnyi kezelt vagyont tart nyilván, ami a forgalomban lévő összes ETH közel 2,5%-át teszi ki. A trust napi kereskedési volumene több millió dollár, és több mint 250000 amerikai befektetői számlán taláható meg. A határidős ETF-ekkel ellentétben a spot Ethereum ETF kapcsán közvetlenül a mögöttes ethereumba fektetnek be.

Kapcsolódó cikkünk:

Nem a Grayscale az egyetlen vagyonkezelő, aki a SEC jóváhagyását kéri egy spot Ethereum ETF elindításához. A közelmúltban az Invesco és a Galaxy Digital szintén hasonló kérvényeket nyújtott be. A Grayscale a SEC további jóváhagyására vár a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) spot ETF-é történő átalakításához, miután idén nyár végén bírósági győzelmet aratott a SEC korábbi elutasító végzései felett. 

“A Grayscale javaslatának elutasítása önkényes volt, mivel a Tőzsdefelügyelet nem indokolta meg, hogy miért kezeli eltérően a hasonló termékeket. Ezért helyt adunk a Grayscale kérelmének, és hatályon kívül helyezzük a végzést” – nyilatkozta az ügyben eljáró bíró.

A múlt héten alacsony volummel debütáltak az Ethereum határidős ETF-ek a Chicago Board Options Exchange-en (CBOE). Összehasonlítva a bitcoin határidős ETF-ek 2021 októberi nagy volumenű debütálásával, a piaci helyzet is kedvezőbb volt. Az első bitcoin határidős ETF (BITO) mindössze 15 perc alatt 200 millió dolláros kereskedési volument, míg a ProShares Bitcoin Strategy ETF 1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le az első napon.

Ezzel szemben a VanEck Ethereum Strategy ETF (EFUT), a legnagyobb Ethereum határidős ETF összesen 300000 dolláros forgalommal debütált. Az Ethereum határidős ETF-ekkel még csak most kezdték meg a kereskedést, így a volumenek változhatnak az idő előrehaladtával. 

Az egyre bővülő kriptovaluta alapú ETF termékek iránt kialakult versenyhelyzet a szabályozott kripto befektetési eszközök felé történő növekvő érdeklődést és keresletet jelzi, ami potenciálisan átformálhatja az amerikai kriptopiacot. 

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Pert nyert a Grayscale a SEC ellen

/blockchain.news, coindesk, decrypt, grayscale/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img