Hamászhoz köthető kripto tőzsdei fiókokat zároltak az izraeli hatóságok

spot_img

Az izraeli hatóságok kérésére a Binance több olyan fiókot is felfüggesztett, amit a Hamász adományok gyűjtésére használhatott. A csoporthoz egyes blokklánc elemzők szerint 7, mások szerint 43 millió dollárnyi kripto utalás érkezett az elmúlt évek során.

A lépésre azután került sor, hogy a Hamász a hétvégén egy szervezett rajtaütést hajtott végre, amelyben több száz izraelit öltek meg és raboltak el. A Hamászt a világ több régiójában, így az USA-ban és az EU-ban is terrorista csoportként tartják nyilván, ám az ENSZ eddig még nem vette fel őket az ebbe a kategóriába sorolt szervezetek listájára.

A legnagyobb kripto tőzsdét már korábban is érték bírálatok amiatt, hogy lehetővé tette a Hamász számára az oldal használatát.

Egy korábbi hatósági vizsgálat során például nyilvánosságra került egy olyan belső levelezés, ami szerint a tőzsde egyik dolgozója nem értette, hogy miért kellene aggódniuk a csoport számára érkező kisebb adományok miatt.

“600 dollárból egy AK-74-est se tudnak megvenni.”

Emiatt egy másiknak kellett elmagyaráznia, hogy a kisebb utalások célja a pénzmosás ellenes törvények megkerülése.

“Tudtunk a rossz dolgokról, de csukva tartottuk a szemünket.” – ismerte el a manager.

A Hamász a Binance mellett korábban a Poloniex, a Huobi (HTX), a Bitfinex, a Bittrex és a CEX.io tőzsdék használatát javasolta a szimpatizánsainak, feltehetően az ezeken sokáig lazábban kezelt ügyfélazonosítási eljárások miatt, amit csak az utóbbi időben kezdtek mindenütt komolyabban venni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Túl nagy, hogy bedőljön? Állítólag csak ezért nem indul eljárás a legnagyobb kripto tőzsde ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img