Három ismert európai bank készül a kripto támogatás bevezetésére

spot_img

A 2011-ben alapított Bitstamp a legrégebb óta működő kripto tőzsde, aminek igazgatója egy interjúban árulta el, hogy jelenleg 3 nagy európai bankkal tárgyalnak a kripto támogatás bevezetéséről.

Robert Zagotta konkrét neveket ugyan nem említett, de őt idézve “három mindenki által ismert európai bankról van szó”, akik 2024 első negyedévében már be is vezethetik a saját kripto termékeiket.

A lépésre a hazánk által is megszavazott és kötelező érvénnyel jövőre életbe lépő európai MiCA (Markets in Crypto Assets) törvény ad lehetőséget, ami 27 tagországban egységesítette a kripto eszközökkel kapcsolatos előírásokat és amivel jelenleg a 450 millió lakosú Európai Unió tekinthető a világ legnagyobb egybefüggő és szabályozott kripto piacának.

A tervek szerint a Luxemburgban működő Bitstamp egy “white label” technológiai háttérszolgáltatást fog nyújtani a vele együttműködő pénzintézeteknek, akik a saját igényeik szerint szabhatják majd testre az ügyfeleik számára biztosított kripto vásárlási és eladási lehetőségeket.

A tőzsde igazgatója szerint az FTX bukása mindenki számára egyértelművé tette, hogy mennyire fontos a megfelelő szabályozás és felügyeleti szervek jelenléte. Utalt a Binance ellen folyó amerikai eljárásokra, illetve arra is, hogy Bitstamp a létrehozása óta törekedett a törvényi előírások betartására, míg a Binance a kiskapukat kihasználva vált a világ vezető tőzsdéjévé.

“A Binance esetleges bedőlésének következményei beláthatatlanok lennének. Nem kívánjuk a vetélytársaink bukását, csak hogy mindenki egyenlő esélyekkel vehessen részt a piaci versenyben.”

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img