A tokenizáció kulcsszereplője lehet a WOO Network

spot_img

Az OpenTrade blokklánc alapú hitelezési és hozamtermelő platform néhány napja vezetett be egy tokenizált amerikai kincstárjegy poolt. A pool ajánlatait egyéni befektetők, szabályozott intézmények, cégek, pénzügyi alapok és decentralizált autonóm szervezetek vehetik igénybe, valamint harmadik fél is integrálhatja az OpenTrade poolját és működtetheti saját hozamkínálatával együtt. 

Az amerikai állampapírokat magas hozamuk és alacsony kockázatuk miatt a tokenizáció kapujának tekintik. A tokenizált kincstárjegyek piaca idén hatszorosára, 665 millió dollárra nőtt. Az rwa.xyz adatai szerint a Franklin Templeton vagyonkezelő cég a legnagyobb szereplő, a 665 millió dollárnak csaknem a felét teszi ki a vagyonkezelő cég Franklin OnChain U.S. Government Money Fund-ra keresztelt tokenizált alapja.

A tokenizált kincstárjegyek piacának alakulása 2023-ban az rwa.xyz adatai szerint

Eddig a Stellar és az Ethereum hálózat volt a tokenizált kincstárjegyek vezető piacai, de más hálózatok is nyitottak már a tokenizált eszközök felé (Polygon, legutóbb az XDC). A JPMorgan pár hete a japán jen és a szingapúri dollár tokenizált változataival bonyolított le kereskedéseket a Polygon (MATIC) hálózat segítségével, míg a Securitize egy ingatlanbefektetési alap részvénytőkéjének tokenjeit bocsátotta ki az Avalanche (AVAX) blokkláncán.

Legnagyobb szereplők a tokenizált kincstárjegyek piacán (forrás: rwa.xyz)

Az OpenTrade tokenizált Treasuries poolját a Circle Perimeter Protocol segítségével (nyílt forráskódú kódbázis) fejlesztették ki a blokkláncon történő hitelezéshez, aminek az alap kriptovalutája a Circle stabilcoinja, az USDC.

Az US Treasuries poolt követően az OpenTrade tervei között szerepel különböző hozamtermelő termékek bevezetése, beleértve a kereskedelmi papírokat is – nyiltakozták az OpenTrade alapítói, Dave Sutter és Jeff Handler a CoinDesknek adott interjúban. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az Ázsiai Fejlesztési Bank jelentése szerint különösen vonzó a blokklánc alapú tokenizált kereskedelem finanszírozás lehetősége, mivel a piaci szereplők részéről 2500 milliárd dolláros kielégítetlen finanszírozási igény mutatkozik. Ráadásul a hagyományos pénzintézetek is sorra jelentik be tokenizációs terveiket, digitális letétkezelési szolgáltatásaikat, valamint a tokenizáció lehetőségét egyre komolyabban veszik.

Különösen igaz ez a délkelet-ázsiai régióra. Az OpenTrade bő egy hete jelentette be, hogy együttműködik a WOO X-szel, hogy az ázsiai befektetők is hozzáférhessenek a tokenizált kincstárjegyekhez. A WOO X felhasználók hamarosan tokenizált amerikai kincstárjegyeket vásárolhatnak, amelyek által különböző hozamokat érhetnek el. A WOO is az OpedTrade szolgáltatását fogja integrálni felületébe, amelyen keresztül a felhasználók USDC-vel fedezett kölcsönöket is fel tudnak venni likvid eszközök ellenében, miközben a folyamatot továbbra is a blokklánc adta biztonság szavatolja.

„Növekvő keresletet látunk a tokenizált kincstárjegyek iránt, amelyet az amerikai államkötvények magasabb hozamai táplálnak a decentralizált finanszírozáshoz (DeFi) képest. Az OpenTrade-del kötött partnerség tovább erősíti pozíciónkat Ázsiában, mivel felhasználóinknak hozzáférést biztosítunk a tokenizált kincstárjegyekhez anélkül, hogy magas váltási költségek merülnének fel. Elsődleges célunk az, hogy valós pénzügyi eszközökkel fedezett hozamtermékekhez való hozzáférést biztosítsunk ügyfeleinknek” – mondta Jack Tan, a WOO alapítója és vezérigazgatója.

A WOO nemrégiben fejezte be integrációját a dél-koreai (Connect Digital Exchanges) CODE megfelelőségi megoldásokkal, ami része annak a stratégiai lépésnek, amellyel a kedvezőbb szabályozások miatt, az egyre nagyobb teret nyerő ázsiai növekedésre fókuszál. A WOO stratégiai terve többek között a dél-koreai piacon való megjelenés és a teljes szabályozási megfelelés. (A délkelet-ázsiai ország az aktív kereskedők legnagyobb bázisával rendelkezik, ami a kereskedési volument tekinti.)

Cikkajánló:

A CODE-nak köszönhetően a Coinone-nal és a hálózat több mint 20 másik tőzsdéjével való integráció zökkenőmentes befizetési és kifizetési lehetőségeket tesz lehetővé a WOO X és a partnertőzsdék között. Az integráció folyamatban van a Bithumb és a Korbit dél-koreai tőzsdékkel is.

CODE – A Pénzügyi Akció Munkacsoport (Financial Action Task Force – FATF) által meghatározott Travel Rule, a pénzátutalások nyomon követhetőségének javítását célzó szabályozás. Megköveteli, hogy a pénzintézetek bizonyos információkat osszanak meg egymással bizonyos elektronikus átutalások esetén. Ez a szabály vonatkozik a virtuális eszközök virtuális eszköz szolgáltatók közötti mozgására is, beleértve a kriptovaluta tőzsdéket is.

Dél-Korea elrendelte, hogy az országban minden kriptovaluta tőzsde alkalmazzon Travel Rule megoldást a 2021 márciusában felülvizsgált speciális pénzügyi tranzakciós információkról szóló törvénynek megfelelően. A tőzsdéknek konkrétan össze kell gyűjteniük a feladó és a címzett adatait, beleértve a nevét és a tárca címét 1 millió koreai won (körülbelül 750 USD) értékű vagy annál több kriptovaluta befizetéshez vagy kiutaláshoz.

Ha még nem rendelkezel kriptovalutával, vagy akár WOO tokennel, a Binance felületén egyszerűen tudsz vásárolni. Mivel a Binance-en ideiglenesen megszűnt a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Növekszik a digitális kötvénypiac

/woo, the block, coindesk, open trade, rwa.xyz, dél-korea/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img