Pert nyert a Grayscale a SEC ellen

spot_img

A tegnapi napon jelentették be, hogy a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezi a SEC elutasító határozatát, amit a Grayscale GBTC spot Bitcoin ETF-é való átalakítására vonatkozó kérelemmel szemben hozott meg. Ez a győzelem azonban nem jelenti azt, hogy a GBTC automatikusan spot Bitcoin ETF-é válna.

“A Grayscale javaslatának elutasítása önkényes volt, mivel a Bizottság nem indokolta meg, hogy miért kezeli eltérően a hasonló termékeket. Ezért helyt adunk a Grayscale kérelmének, és hatályon kívül helyezzük a végzést” – nyilatkozta az ügyben eljáró körzeti bíró.

A végzést tehát hatályon kívül helyezik és visszaküldik a SEC-nek. A SEC-nek most 45 napja lesz arra, hogy fellebbezést nyújtson be és meghallgatást kérjen. 

Grayscale sztori

A Grayscale, a korábbi években hatalmas mennyiségű BTC-t halmozott fel és időről időre felröppent a hír, hogy GBTC termékét (ami mögött ténylegesen bitcoin van) ETF-é kívánja alakítani. Az FTX bedőlése és a medvepiac, azonban a befektetési óriást sem kímélte, kiderült, hogy a leányvállalatoknál (Genesis) és az anyacégnél (Digital Curreny Group – DCG) is komoly gondok vannak.

A cég még 2021 októberében kért engedélyt arra, hogy a zárt alapot (GBTC) egy nyitottan működő spot ETF-é alakíthassa át, az amerikai tőzsdefelügyelet azonban 2022 nyarán elutasította őket. A Grayscale a döntés miatt fellebbezést nyújtott be a SEC ellen, amit most megnyert. Ha a SEC ismét el akarja lehetetleníteni az ETF kérelmet, akkor azt most komolyabb érvekkel kell alátámasztania. 

Kapcsolódó cikkünk:

Érdemes megjegyezni, hogy a Grayscale ETF megoldása már rendelkezik szemmel látható intézményi tőkével, szemben a többi spot ETF kérelemmel (BlackRock, Bitwise, VanEck, stb.), így nagyobb az esélye annak, hogy elsőként indítson spot Bitcoin ETF-et. 

A héten még egy fontos ETF-el kapcsolatos eseményre érdemes odafigyelni. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek szeptember 2-ig, azaz szombatig van törvényileg szabott határideje arra, hogy döntést hozzon a BlackRock által indítani kívánt spot Bitcoin ETF ügyében.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

BlackRock Bitcoin ETF: a héten jelentik be, hogy engedélyezik-e az indulást

/bitcoin magazine, grayscale/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img